Рожнятівська громада – одна з трьох в Україні, де найбільше полюбляють читати художню літературу

Суспільство

Понад 30 тисяч бібліотечних книг за три місяці прочитали жителі трьох громад України, одна з яких з Прикарпаття. Усі три громади – Рожнятівська Івано-Франківської області, Горохівська і Рожищенська Волинської області – встановили унікальний Національний рекорд України і підтвердили, що є найбільш читаючими.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА


Вчора під час відкритого Всеукраїнського діалогу “Відкрий світ через книжку”, на який завітали директорка департаменту Міністерства культури та стратегічних комунікацій Діана Трима, начальниця управління культури, національностей та релігій ОДА Тетяна Бойко, усі громади отримали сертифікати від експерта Національного рекорду України.


А почалося все із муніципальної співпраці між бібліотечними установами, у рамках якої керівники бібліотек поставили собі за мету прочитати в кожній громаді по 10 000 книг і залучити до рекорду 1 000 користувачів.


Відрадно, що рожнятівські книгозбірні залучили до читання 1124 користувача, видали 10 424 книжки і зібрали 10 239 відгуків на прочитані видання.

Також Національний рекорд встановив і житель с. Ясень Перегінської громади Назар Пліш, який впродовж 30 хвилин відтворив у пам’яті найбільшу кількість дат життя видатних людей.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.

 



Переглядів: 171
banner