На базі Івано-Франківського окружного адміністративного суду відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Правові колізії у застосуванні фундаментальних прав та свобод»

Суспільство
03 жовтня 2024 року на базі Івано-Франківського окружного адміністративного суду відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Правові колізії у застосуванні фундаментальних прав та свобод».


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківський окружний адміністративний суд


Захід організував Верховний Суд спільно з Восьмим апеляційним адміністративним судом, Івано-Франківським окружним адміністративним судом, Всеукраїнською асоціацією адміністративних суддів за підтримки проєкту «PRAVO-JUSTICE III» та Програми ОБСЄ для України в рамках проєкту «Підтримка Верховного Суду та вищих судів у реалізації судової реформи та забезпеченні доступу до правосуддя в умовах війни».


На офіційному відкритті слово мали модератори: д.ю.н., суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, віцепрезидентка Всеукраїнської асоціації адміністративних суддів Наталія Блажівська, а також к.ю.н., голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха.


З вітальними промовами виступили зокрема д.ю.н., голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду, заслужений юрист України Михайло Смокович, голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Остап Тимощук та інші.


Конференція об’єднала представників різних гілок влади, адміністративних судів усіх інстанцій, наукової спільноти, експертів міжнародних судових установ.


Голова Івано-Франківського Франківського окружного адміністративного суду Остап Тимощук висловив сподівання, що в найближчому майбутньому вдасться усувати правові колізії на підставі чинного національного законодавства, яке відповідатиме міжнародному законодавству.


Конференція мала високий представницький рівень та надала великі сподівання у частині ефективності та практичного значення.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 224
banner