У Прикарпаттяобленерго застерігають від самовільного підключення до електромереж

Суспільство
Зростає тенденція, коли споживачі, яким вимкнули електропостачання через заборгованість перед електропостачальною організацією, оплачують саму суму боргу, але оплату за повторне підключення не здійснюють. Натомість самостійно під’єднуються, зокрема до внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, і знову починають споживати електроенергію.


Лише за вересень в обласному центрі було виявлено понад 60 таких випадків, після чого щодо споживачів була здійснена процедура повторного відключення.

Окрім того, що дії з самовільного підключення до приладу обліку незаконні, споживач наражає себе на небезпеку, оскільки сам може бути ураженим струмом.


Або може спричинити повне знеструмлення будинку чи пошкодження обладнання. В такому разі споживачу доведеться понести матеріальну відповідальність ще за ліквідацію аварії та відновлення електропостачання.


Щоб уникнути небажаних наслідків, фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» застерігають: якщо споживач мав заборгованість перед електропостачальником, і після відповідного повідомлення був відключений від світла, йому спочатку необхідно сплатити суму боргу, а потім – вартість повторного підключення до мережі.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 203
banner