Відбулась 74-а позачергова сесія Калуської міської ради

Суспільство
Сьогодні, 9 жовтня, відбулося пленарне засідання сімдесят четвертої позачергової сесії Калуської міської ради восьмого демократичного скликання. На порядок денний винесли дев’ять питань.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду


Насамперед вирішили внести зміни до Цільової Програми підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2024 рік; до Програми покращення матеріально-технічного стану однієї з військових частин на 2024 рік та до Програми забезпечення пожежної безпеки в Калуській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки .


Відповідно з бюджету Калуської міської територіальної громади передали міжбюджетий трансферт у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному. А саме: по загальному фонду в сумі 100 тис. грн – на посилення протипожежного захисту і зміцнення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області. Ці кошти будуть спрямовані для закупівлі жаростійких костюмів і піноутворювача.


Розмір трансферту по спеціальному фонду становить 2 млн 640 тис. 600 грн. З них – 1 млн 640 тис. 600 грн на зміцнення матеріально-технічної бази чотирьох військових частин і ще 1 млн грн – на зміцнення матеріально-технічної бази підшефної військової частини ВМС України.


Від початку 2024 року за Цільовою Програмою підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України з місцевого бюджету надано фінансову допомогу 25 військовим частинам на загальну суму 13 млн 72 тис. грн.


За окремою програмою підшефній військовій частині Військово-Морських Сил України впродовж року з бюджету Калуської громади (з урахуванням нинішнього рішення) було виділено кошти в сумі 2 млн 670 тис. грн.


Далі – міська рада внесла зміни до Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним особам на поточний рік. Зокрема, обсяг фінансування програми доведено до 2 млн 452 тис. грн. З них – 1 млн 863 тис. грн з місцевого бюджету та 589 тис. грн з обласного бюджету.


Депутати внесли зміни в одне зі своїх попередніх рішень стосовно ТОВ «ХІМЗАВОД КАЛУШ». Зокрема, затвердили графік погашення штрафу та пені, нарахованих у зв’язку з неналежним виконанням Товариством умов Договору купівлі-продажу земельної ділянки площею 23,8684га, укладеного між Калуською міською радою та ТОВ «ХІМЗАВОД КАЛУШ» від 24.04.2024 року. Розрахунок із розстрочення платежу за придбання даної земельної ділянки викладено на період по квітень 2029 року.


Також на засіданні внесли зміни до бюджету Калуської МТГ на 2024 рік.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 158
banner