Постачали наркотики ув’язненим на Прикарпатті – десяти особам повідомлено про підозру

Суспільство
За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури десяти громадянам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ч.3 ст. 307 КК України).

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру


Слідством встановлено, що група осіб налагодила наркотрафік у місця несвободи. Упродовж травня-серпня 2024 року вони систематично організовували придбання наркотиків «на волі» та доставку їх у державну установу «Коломийська виправна колонія №41».


Схема збуту «товару» діяла за участі трьох засуджених, які відбувають покарання у колонії. Вони контролювали процес замовлення, доставлення та розповсюдження серед ув’язнених. Наркотичні засоби маскували у товарах загального вжитку та потрапляли до установи через кур’єра у вигляді передач засудженим.


Правоохоронці провели 25 обшуків, в ході яких вилучили наркотичні засоби, пристрої для їх вживання, компʼютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи «бухгалтерії» та інші докази протиправної діяльності.
За клопотанням прокурорів суд обрав підозрюваним запобіжні заходи – тримання під вартою.


Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід – Департамент стратегічних розслідувань НП України та Управління СБУ в області, за участі працівників оперативних відділів державних установ «Коломийська виправна колонія» та «Івано-Франківська УВП.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 153
banner