Відбулася нарада головного державного санітарного лікаря Прикарпаття

Суспільство

Днями відбулася нарада головного державного санітарного лікаря Прикарпаття, генерального директора Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук з начальниками відокремлених структурних підрозділів.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб


Засідання розпочалося з вшанування хвилиною мовчання загиблих в Україні під час бойових дій. Ми завжди пам’ятаємо завдяки кому ми можемо працювати та проводити робочі зустрічі.


Зі вступним словом виступив генеральний директор установи Руслан Савчук. Він подякував колективу за плідну роботу, у тому числі за постійну допомогу військовим.


Йшлося про основні показники діяльності Центру, перспективи та цілі. Окрім того обговорили підготовку до осінньо-зимового періоду.


Руслан Савчук окреслив стан захворюваності на інфекційні хвороби, що контролюються засобами імунопрофілактики. Керівник Центру відзначив важливість виконання обсягів імунізації за 8 місяців 2024 року, зокрема «наздоганяючої» імунізації проти дифтерії, кашлюка та правця.


З доповіддю виступила заступник генерального директора Тетяна Джус, а начальник відділу імунізації Марта Локатир підкреслила позитивні тенденції, які спостерігаються у регіоні.


Наступним питанням порядку денного став аналіз роботи з інфекційного контролю у відокремлених структурних підрозділах. Начальник відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Уляна Козак представила результати моніторингових візитів, вказавши на досягнення в роботі та моменти, на які варто звернути особливу увагу.


До обговорення долучилась завідувач бактеріологічної лабораторії Любов Абрам’юк, яка доповнила відповідь, звернувши увагу на необхідність підвищення рівня обізнаності працівників, а також заступник генерального директора з впровадження системи управління якістю лабораторних досліджень Тетяна Кучерак.


Заступник генерального директора з питань дослідження фізичних та хімічних факторів Іван Куйбіда наголосив на важливості збору узагальнених даних по неінфекційних захворюваннях зі закладів охорони здоров’я області.
Окремо обговорили питання фінансового забезпечення.


Головний бухгалтер установи Юлія Левицька представила фінансовий звіт за перше півріччя 2024 року, підкресливши важливість раціонального використання бюджетних коштів. В.о. начальника відділу кадрів Алла Пташник підкреслила необхідність чіткого дотримання посадових інструкцій.


Завершальною темою наради став цивільний захист. Фахівець з ЦЗ Олег Резнічек доповів про підготовку укриттів, забезпеченість засобами захисту та наголосила на важливості навчання персоналу щодо дій під час надзвичайних ситуацій.


Підсумовуючи, Руслан Савчук закликав усіх присутніх до активної роботи над поставленими завданнями та продовженням взаємодії задля захисту здоров’я населення регіону.


«Напрямки роботи визначено, цілі окреслено, тож маємо спільно і наполегливо працювати, адже від цього залежить здоровʼя громадян», – підкреслив Руслан Савчук.

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 81
banner