У Калуші для вшанування подвигу Захисників та Захисниць відбулося віче

Суспільство
1 жовтня Калуська громада зустрілася біля пам’ятника Романові Шухевичу, щоб вшанувати пам’ять про загиблих Захисників України усіх поколінь — від мужніх козаків, які боронили рідну землю у минулих століттях, до воїнів УПА та Героїв сучасної війни.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду


Всечесні отці відслужили панахиду за загиблими Героями. До присутніх звернулися міський голова Андрій Найда, заступник голови Калуської міськрайонної станиці братства вояків УПА Антон Мазур, учасник бойових дій Володимир Коник.


«Сьогодні ми завдячуємо кожному Героєві за боротьбу, молимося за спокій душ полеглих, благаємо у Пречистої Богородиці та всемилостивого Господа заступництва для Захисників, які й досі хоробро протистоять окупантові. Сьогоднішній день об’єднує громаду у спогадах про подвиги минулого, про Героїв усіх поколінь, які стали до лав Небесного Війська, а також вірою в те, що попри всі випробування, болі та страждання, зранена Україна вистоїть. І боротьба за нашу незалежність врешті буде остаточною та увінчається для українців Перемогою!» – зазначив Андрій Найда.

Зв’язок поколінь борців за волю України — це фундамент, на якому стоїть вся історія нашої держави. Від часів козацтва до сьогоднішніх днів українська нація пройшла через численні випробування, та кожне нове покоління продовжувало справу своїх предків, захищаючи свою свободу і незалежність.


Цей ланцюг нескореності не переривається навіть під найважчими ударами долі Тисячі волелюбних українських воїнів гинули та й досі гинуть у боях за волю, залишаючи у спадок всім живим свої заповіти — берегти, цінувати, захищати рідну державу від ворожих навал. Тільки сильні духом здатні на такий подвиг.


На знак вдячності Героям учасники віче поклали квіти до пам’ятних знаків у Калуській громаді.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 140
banner