Участь у форумі та обмін досвідом: представники Калуської міської ради відвідали місто-партнер Мену

Суспільство
Для українців Мена відома тим, що стала незламним містом, яке витримало окупацію. А для калушан Мена – це місто, з яким віднедавна вибудовуємо партнерство громад.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Андрія Найду


На запрошення менських друзів керуючий справами Олег Савка та начальниця відділу координації роботи зі старостинськими округами, закупівель та комунікацій Наталія Табачук взяли участь у надзвичайно цікавому форумі, де презентували реалізований проєкт «Цифровий щит Менської громади».


«Цифровий щит» – це насправді досягнення цілей дуже амбітного плану, над яким працювали посадовці муніципалітету, громадська організація «Добрі ініціативи Менщини». Звісно, не обійшлося без фінансової підтримки донорів — «U-LEAD з Європою».


«Цифровий щит» – це захист та кібербезпека всіх цифрових мереж, баз даних, реєстрів тощо. Цей позитивний досвід Мени є дуже актуальним і для нашої громади.


Принагідно калушани відвідали багато структурних підрозділів та комунальних установ партнерської громади. Слід відзначити, що команді Менської міської ради вдається реалізувати дуже багато проєктів за залучені донорські кошти. А результати надзвичайно помітні та корисні для мешканців Менської громади – територіальний центр, де облаштовано соціальну пральню, перукарню, тренажерний зал; молодіжний простір з унікальним обладнанням (плотер, 3D-принтер, лазер), де молодь з користю проводить час.


Наповнені унікальним змістом всі заклади культури – тут діє багато різноманітних студій для дітей та молоді (танцювальні, вокальні, театральні…).


“Приємно було нашим калушанам побачити у центральній бібліотеці серію книжок нашого земляка Юрія Іздрика.
У громаді розгалужена система ЦНАПу. А невдовзі населеними пунктами Меншини буде курсувати ще й мобільний ЦНАП.
Ще багато цікавинок у Мені побачили наші посадовці – велике підприємство, яке виготовляє картонну тару, унікальне швейне виробництво, яке організувалось два роки тому і успішно працює, завойовуючи все нові ринки. А чого лише вартує Менський національний зоопарк! Це дуже цінна локація, яку меняни змогли гуртом вберегти впродовж окупації”, – йдеться в дописі.

Жителі Менської громади по-особливому вшановують своїх Героїв – щодня о 9 годині дружно виходять на вулицю, щоб провести разом хвилину мовчання…


До слова, міський голова Мени Геннадій Примаков на сьогодні захищає Україну в лавах ЗСУ.


“Ми ж дякуємо нашим партнерам з Чернігівщини за можливість сьогодні бути разом. Ми впевнені, що наше партнерство неодмінно буде зміцнюватися, а кращі практики та здобутки Калуша також стануть цікавими для наших друзів. Особлива подяка за нові для нас можливості секретареві Менської міської ради Юрієві Стальниченку. Чекаємо зустрічей на Калущині та разом напрацьовуємо спільні проєкти!”, – йдеться в дописі.

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 100
banner