Про позачергове засідання оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону у Калуші

Суспільство

25 вересня під головуванням заступника міського голови Богдана Білецького відбулося позачергове засідання оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій та проведення оперативних відновлювальних робіт на об’єктах життєзабезпечення Калуської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2024/2025 року.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду


Розпочинаючи засідання, Богдан Білецький зазначив:

На доручення міського голови повинна була відбутися нарада з представниками філії «КАЛУСЬКА ТЕЦ» ТОВ «КОСТАНЗА», арбітражним керуючим щодо готовності до початку нового опалювального періоду. Також надійшла відповідь від філії щодо гідравлічних випробувань. На засідання було офіційно запрошено листом керівництво підприємства, арбітражного керуючого. На жаль, представники філії на нараду знову не з’явилися”.

Заступник міського голови повідомив, що у листі, який надійшов від «Калуської ТЕЦ» ТОВ «КОСТАНЗА» йдеться про те, що підприємство готове розглянути можливість проведення гідравлічних випробувань теплових мереж після укладення договору на транспортування теплової енергії магістральними та місцевими розподільчими тепловими мережами у 2024-2025 року.


Даний лист надійшов до КП «Калуська енергетична компанія» 11 вересня. У ньому йдеться про те, що договір необхідно укласти до 10 вересня. Про це повідомив керівник КП «Калуська енергетична Компанія» Петро Шевчук.


Зроблені всі заходи, щоб ми не могли укласти даний договір на транспортування. Враховуючи те, що в листі йдеться про те, що нам дається три тижні, щоб підготуватися, ми цей термін виконуємо. Зараз ми розглядаємо цей договір. Гідравлічні випробування – щорічний обов’язковий захід, який передбачений правилами початку опалюваного сезону. В силу того, що є єдина магістраль, що з’єднує ТЕЦ з містом, згідно з законом договір не потребує додаткового укладення у письмовій формі. Гідравлічні випробування до укладення договору не мають жодного відношення”.

Від сьогодні, 25 вересня, КП «Калуська енергетична компанія» розпочали заповнення мереж водою. У них триматимуть приблизно 2 кг тиску. Це допоможе виявити можливі пориви та їх ліквідувати.


Заяви на відімкнення від централізованого теплопостачання від мешканців прийматимуться тільки до кінця вересня, – зазначили представники управляючих компаній.


Договір буде укладений у буд-якому випадку. Тому лист – сумнівна причина не проведення гідравлічних випробувань. У зв’язку з відсутністю гідравлічних випробувань, поки не буде укладено договір – як зазначено в листі від філії, ситуація з підготовкою та проведенням опалюваного сезону не зрозуміла. Із усіх засідань штабу представники ТЕЦ були лише на першому. Арбітражний керуючий останні наради теж не відвідує та ігнорує засідання обласного штабу. Сезон дуже близько. У нас є всі підстави скликати засідання комісії ТЕБ та НС і звернутися у всі структури з питанням запобігання можливого зриву опалюваного сезону в структурах, установах, населення в м. Калуші, де постачальником тепла є Калуська ТЕЦ”, – підсумував Богдан Білецький.

Також, спілкуючись з ТОВ «Карпатнафтохім», через залізницю яких здійснюється постачання палива, вияснилося, ніяких дій із забезпеченням підприєтва вугіллям не відбувалося станом на 24 вересня.


Отож, члени комісії визначили, що засідання комісії ТЕБ та НС повинно відбутися якнайшвидше.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 172
banner