Десять старшокласників з селища Покровського, що на Дніпропетровщині, гостюють у Лисецькій громаді й навчаються у місцевому ліцеї

Суспільство
Діти приїхали на Прикарпаття в рамках культурно-освітнього обміну “Паралелі”, що реалізується громадською організацією “Навчай для України”.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Лисецьку селищну раду


Як розповіла волонтерка цього проєкту Вікторія Комарин, з початку повномасштабного російського вторгнення учні Покровського ліцею навчаються дистанційно, їх заклад зачинено, бо село перебуває поблизу лінії бойового зіткнення.


Постійні ворожі обстріли дуже погано впливають на стан підлітків, і важливо, щоб вони могли хоч на деякий час відволіктися від страхів війни.


Покровські старшокласники відвідали в Лисці богослужіння в храмі Воздвиження Чесного Хреста Господнього, побували в місцевому парку, Будинку культури Старого Лисця, спілкуються з однолітками.


І дуже раділи, коли після двох з половиною років знову сіли за парти, бо дуже скучили за звичним навчальним процесом.


Під час зустрічі з покровськими школярами в Лисецькій селищній раді її голова Анатолій Лущак і начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Світлана Шарабуряк ознайомили їх з роботою структурних підрозділів, зокрема ДІЯ Центру, розповіли про діяльність громади, історію населених пунктів.


Анатолій Лущак подарував гостям книгу про Старий Лисець, видану до 600-річчя села. Він зазначив, що громада радо прийняла школярів із Покровського, старається організувати для них цікаве та пізнавальне дозвілля, показати все краще, що є в громаді.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 112
banner