У Галицькій ТГ проводиться осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Суспільство

18 вересня 2024 року у Галицькій ТГ проводиться осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. У зв’язку з військовим станом кампанія здійснюватиметься шляхом наземного розподілу принад з вакциною вручну на території Галицької ТГ.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Галицьку територіальну громаду


Приманку з антирабічною вакциною розкладають спеціалісти Галицького відділу Івано – Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини а також представники Галицького відділу Івано – Франківського районного управління ГУ ДПСС в Івано – Франківській області, органи місцевого самоврядування, національна поліція, лісового та мисливського господарства та користувачі мисливських угідь, на узліссях, узбіччях доріг, у лісах та сільськогосподарських угіддях, де можуть жити чи перебувати лисиці.


Для пероральної імунізації використовується вакцина вітчизняного виробника «Орісвак», яка повністю безпечна для людей, тварин і навколишнього середовища.


Принада має вигляд невеликих брикетів розміром в сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна, всередині яких розміщена капсула із вакциною. Після вживання приманки з вакциною на 21 день у тварини формується імунітет до збудника сказу, який триває мінімум рік.


Жителів громади просять з розумінням поставитися до проведення заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин. При виявленні приманок – залишати їх на місці і не руйнувати!


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 200
banner