Володимир Зеленський цього тижня зустрівся з низкою лідерів демократичних країн

Політика, Суспільство

Президент України провів зустрічі з Президентом Польщі Анджеєм Дудою та Прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте, які в День Незалежності України приїхали до нашої країни з візитом. Володимир Зеленський поінформував лідерів про ситуацію на фронті та наголосив на необхідності підтримувати темпи постачання погоджених пакетів оборонної підтримки. Також обговорили необхідні дії для захисту українського неба від російських ударів.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Світлану Онищук Голову Івано-Франківської ОВА 


«Дуже важливо, щоб держави нашого регіону однаково сприймали російську терористичну загрозу та, відповідно, нарощували взаємодію для збиття російських ракет і дронів. Що більше буде такої нашої взаємодії, то швидше в Москві усвідомлять безнадійність їхніх терористичних тактик», – зазначив Президент. Володимир Зеленський розповів, що Україна нарощує можливості оборонно-промислового комплексу та потребує посилення співпраці з партнерами для спільного виробництва зброї.

Глава держави закликав партнерів України спонукати союзників зняти обмеження на застосування далекобійної зброї.


  •  Президент Республіки Польща Анджей Дуда привітав Україну з 33-ю річницею незалежності та запевнив у тому, що Польща й надалі допомагатиме нашій державі: надаватиме політичну, військову та іншу необхідну підтримку, навчатиме українських воїнів, медиків і рятувальників.
  •  Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте наголосила на важливості перемоги України у війні та розповіла про нещодавній пакет допомоги для нашої країни, який містить 10 систем ППО ближнього радіуса дії, 30 ракет, протидронове та інше спорядження, озброєння й боєприпаси. Крім того, до кінця осені Литва сподівається надати понад 5 тисяч дронів власного виробництва.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Федеративної Республіки Німеччина Олафом Шольцом з нагоди Дня Незалежності України.


Український Президент подякував за вагому всебічну допомогу, особливо у зміцненні обороноздатності України. Також поінформував Олафа Шольца про ситуацію на лінії фронту й поточні потреби Сил оборони України, зокрема у бронетехніці та засобах ППО. Сторони також скоординували співпрацю та подальші контакти в межах «Рамштайну».


Лідери обговорили продовження фінансування оборонної підтримки України та використання заморожених активів РФ на потреби нашої держави.


  • Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом США Джозефом Байденом. Глава Української держави подякував за привітання з Днем Незалежності та непохитну американську підтримку, яка допомагає Україні вистояти та зберегти державність. Він також подякував за те, що Сполучені Штати ухвалили черговий санкційний пакет проти паливно-енергетичного та металургійного секторів, фінансової сфери та російського ВПК, і наголосив на важливості подальшого санкційного тиску на Росію. Глава Української держави також відзначив виділення нового пакета оборонної підтримки. Президент розповів, що Україна критично потребує постачання зброї з оголошених оборонних пакетів, зокрема додаткових систем ППО для надійного захисту міст, громад і критичної інфраструктури.
  • Президент Володимир Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром Республіки Індія Нарендрою Моді. Сторони обговорили перспективні напрями співпраці: активізацію торговельно-економічного та оборонного співробітництва, залучення Індії до повоєнної відбудови, взаємодію в галузях освіти, науки та культури. За підсумками переговорів Володимир Зеленський і Нарендра Моді погодили Спільну заяву, яка підтверджує принцип поваги до територіальної цілісності держав, визначенає ключові напрями двостороннього співробітництва. Також у ній зафіксована мета щодо підвищення рівня відносин між Україною та Індією до стратегічного партнерства в майбутньому.

У присутності Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Республіки Індія Нарендри Моді Україна та Індія підписали чотири документи.


  •  Угода між урядом України та урядом Республіки Індія про співпрацю в галузях сільського господарства та харчової промисловості. Мета документа – розширити взаємовигідне співробітництво, створити сприятливі умови для ринкових відносин та зміцнити національну продовольчу безпеку країн.
  •  Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Індія щодо індійської гуманітарної грантової допомоги для реалізації високоефективних проєктів розвитку громад. Документ передбачає розширення економічної й технічної співпраці між країнами та створює рамкові умови для надання нашій державі допомоги для втілення проєктів, зокрема щодо відбудови та відновлення.
  •  Програма культурного співробітництва між Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством культури уряду Республіки Індія на 2024–2028 рр. Підписання документа сприятиме налагодженню безпосередніх зв’язків між мистецькими колективами, окремими виконавцями й закладами культури та проведенню спільних культурно-мистецьких заходів.
  •  Меморандум про взаєморозуміння між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Центральною організацією з контролю за стандартами лікарських засобів Міністерства здоров’я та сімейного добробуту уряду Індії. Мета меморандуму – сприяння розвитку інтересів у фармацевтичній сфері, запобігання обігу неякісних і фальсифікованих лікарських засобів, гарантування безпеки та якості лікарських засобів, які постачають на ринки обох країн.

Україна та Ірландія провели фінальний раунд переговорів щодо укладення двосторонньої угоди на виконання Спільної декларації G7.


Сторони узгодили позиції щодо окремих положень документа і графік наступних кроків для фіналізації тексту й підписання двосторонньої угоди лідерами країн найближчим часом. Україна укладає двосторонні безпекові угоди на виконання Спільної декларації G7, ухваленої у Вільнюсі торік 12 липня. Відповідні документи вже підписані з 25 країнами.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 453
banner