На 31 учня зросте контингент Голинської дитячої школи мистецтв

Суспільство
У новому навчальному році в комунальному закладі «Голинська дитяча школа мистецтв Калуської міської ради» навчатимуться 356 учнів. Це на 31 більше, ніж було торік.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду 


Таке значне збільшення контингенту зумовлене прагненням задовільнити тягу до прекрасного у дітей з Боднарова.
Нагадаємо, у жовтні минулого року в цьому селі відкрили віддалені класи Голинської ДШМ. Тоді відразу розпочала навчання майже сотня юних боднарівчан. Однак, охочих опановувати різні види творчості виявилось набагато більше.


Нарешті, з 1 вересня 2023/2024 навчального року і їхні бажання здійсняться. Найбільше боднарівські діти хотіли б навчатися грі на гітарі, сольному співу і танцям.


Мережа Голинської дитячої школи мистецтв залишиться на рівні минулого навчального року – 32 ставки. А от батьківська плата за навчання дітей зросте. Зокрема, на 10 грн в місяць збільшиться плата за заняття сольним співом, грою на гітарі, скрипці, образотворчим мистецтвом; на 20 грн – хореографією; на 25 грн – фортепіано.


Як і раніше 50% пільга за навчання у Голинській ДШМ діятиме для дітей, батьки яких є особами з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва, особами з інвалідністю загального захворювання I чи II груп; дітей, батьки яких є особами з інвалідністю через аварію на ЧАЕС; дітей, батьки яких є учасниками бойових дій, загиблими чи зниклими безвісти Захисниками та Захисницями України; дітей-напівсиріт; переможців міжнародних, Всеукраїнських та регіональних конкурсів, володарів гран-прі та 1-их місць обласних фестивалів і конкурсів.


Для дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, навчання у Голинській дитячій школі мистецтв залишається безоплатним.


Таке рішення пропонується ухвалити на черговому засідання виконавчого комітету Калуської міської ради.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 141
banner