Голова Івано-Франківської ОВА взяла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Події, Суспільство
Енергетика, підготовка до опалювального сезону та навчального року, подальші кроки на шляху до євроінтеграції. ЦІ питання обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському, яке відбулося у Кропивницькому.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА


Долучилися до заходу в режимі онлайн заступники голови ОДА Віталій Ільчишин, Вадим Созоник, керівник апарату облдержадміністрації Ярослав Дем’янчук, керівники структурних підрозділів, голови РВА, голови територіальних громад Прикарпаття.


Під час засідання обговорили низку важливих для всієї країни та кожної області зокрема питань:
  •  державна підтримка населення, бізнесу та громад для встановлення додаткової генерації електропостачання, розвиток енергетичної незалежності за рахунок альтернативних джерел,
  • підготовку закладів освіти до роботи в офлайн-режимі та створення безпечних просторів. Запропоновано три варіанти наземних укриттів для громад;
  •  ефективне управління наявними ресурсами, що дасть змогу збільшити податкову базу місцевих бюджетів, зокрема через інвентаризацію сільськогосподарських угідь,
  •  особлива увага на євроінтеграційних кроках в областях та громад. Йдеться про залучення міжнародних партнерів для розвитку.

 «Треба скористатися всіма перевагами, які дає процес євроінтеграції. І це – робота на рівні політичного лідерства, на рівні державних інституцій і також на рівні кожної громади, бо всім в Україні потрібна належна взаємодія із Євросоюзом», – наголосив Глава держави.

Під час Конгресу прийняли низку важливих рішень, зокрема, про підвищення енергетичної стійкості громад України та ефективності управління земельними ресурсами.


Також підписали меморандум у сфері підвищення енергетичної стійкості громад України.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 211
banner