Ефективно реагувати на повідомлення про домашнє насильство: прикарпатські поліцейські вдосконалювали професійні навички

Суспільство
Поліція Прикарпаття нагадує, домашнє насильство — не приватна справа сім’ї, а порушення прав людини! Це адміністративне, а інколи й кримінальне правопорушення.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Поліцію Івано-Франківської області


Прикарпатські поліцейські регулярно покращують свою кваліфікацію, отримують нові знання та практичні навички, які дозволять результативніше надавати допомогу потерпілим, що телефонують у поліцію.


Навчання відбулося за ініціативи поліцейських Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини в Івано-Франківській області та Сектору протидії домашньому насильству.


Упродовж дня поліцейські освоювали практичні уміння: надання домедичної допомоги потерпілим, першої психологічної допомоги, особливості спілкування з різними категоріями громадян, а також тактика подальших дій. Особливу увагу приділили дітям, які часто є свідками побутової кривди.


Такі навчання сьогодні є вкрай потрібними. Адже часто домашнє насильство стає першою сходинкою до тяжких тілесних ушкоджень, а іноді навіть і вбивства.


Публічне обговорення цієї соціальної проблеми, зниження толерантності до такого виду злочинів, демонстрація фактів протидії домашньому насильству – є необхідною профілактикою.


“Якщо ви стали постраждалою особою чи очевидцем домашнього насильства — не мовчіть! Завжди звертайтесь за допомогою, телефонуйте на «102»”, – йдеться в дописі.

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.





Переглядів: 140
banner