Пиріг з капустою і сиром: покроковий рецепт
Смачно, швидко і головне ситно!
Пиріг з капустою і сиром — це дуже смачна і корисна випічка, якою ви можете порадувати своїх рідних звичайним буднім днем.
Влаштуйте родинну трапезу, зберіть всі покоління за столом і душевно поговоріть за чашкою чаю і шматочком смачного пирога. А рецептом ми з вами зараз поділимося.
Інгредієнти для тіста:
- борошно — 1,5 склянки;
- маргарин — 150 грамів;
- вода — 5 столових ложок.
Для начинки:
- капуста — 1 кілограм;
- цибуля ріпчаста — 2 штуки;
- яйця — 3 штуки;
- сир твердий — 150 грамів;
- олія рослинна — 2 столові ложки;
- петрушка подрібнена — 1 столова ложка;
- сіль, перець за смаком.
Пиріг з капустою і сиром: покроковий рецепт
- Борошно перемішати з теплим маргарином, додати 5 ложок теплої води і дрібку солі. Замісити тісто, загорнути в харчову плівку і покласти на годину в холодильник.
- Капусту і цибулю помити, почистити і дрібно нарізати. Розігріти сковороду з однією ложкою олії і обсмажити капусту з цибулею до готовності. Можна спробувати пиріг з сирою капустою, це теж буде смачно.
- Тісто дістати з холодильника і розкачати. Викласти у форму, щоб залишилися бортики, для того щоб прикрити начинку. Загорніть бортики всередину, прикрийте все фольгою. Духовку виставити на 180 градусів і випікати тісто 15 хвилин.
- Яйця збити, додати петрушку, поперчити і посолити за смаком. Потім додати одну ложку олії і тертий сир. Все перемішати.
- Дістати форму, розгорнути бортики і залити готовою начинкою, накрити бортиками, сформувати пиріг.
- Запікати пиріг в духовці 40 хвилин. Стежити за готовністю.
Пиріг з капустою і сиром можете подати в гарячому або охолодженому вигляді, прикрасьте зеленню і пригощайте рідних смачною і корисною випічкою.
Переглядів: 252