Київ та 20 областей дозамовили близько 14 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини для проведення безоплатних щеплень проти COVID-19

Суспільство
На Одещину вакцина прибуде 20 серпня. Решта областей отримають її до 16 серпня. Також 10 областей – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Рівненська, Харківська, Чернівецька – та місто Київ замовили вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) для дітей.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб


 Як формується розподіл вакцин проти COVID-19?
  • Вакцина зберігається на національному складі. Вакцини з національного складу в регіонах отримують обласні Центри контролю та профілактики хвороб за замовленням медзакладів та розвозять її до пунктів щеплень. Коли вакцина у пункті щеплення закінчується, її дозамовляють. Розвезення вакцини до областей відбуваються на регулярній основі з урахуванням заявленої потреби областей, яка може бути збільшена з огляду на епідситуацію в регіоні.

Як перевірити чи є у пункті щеплення вакцина?

  • На рівні кожної області при медзакладах працюють пункти щеплення, в яких проводять безоплатну вакцинацію. Інформацію про наявність вакцин у них оновлюють щотижня.

Якщо вам не вдалося вакцинуватися у пункті щеплення (https://bit.ly/3X1G5ED) – повідомте про відсутність вакцини до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 224
banner