У жовтні відбудеться Lviv BookForum: що відомо

Культура

3-6 жовтня у Львові пройде 31-й Міжнародний літературний фестиваль Lviv BookForum. Подія відбуватиметься як наживо, так і онлайн. А фокусною темою фестивалю стане «Сила спільнодії».

«3,5 мільйони глядачів по всьому світу, десятки тисяч офлайн-відвідувачів у Львові та сотні мільйонів охоплень у соцмережах — за два роки повномасштабної війни спільнота Форуму видавців згуртувалася довкола пошуку нових сенсів і себе в нових умовах», — йдеться на сайті Lviv BookForum.

Організатори події зазначають, що фокусна тема дозволить через історичний та актуальний досвід українців обговорити теми, які впливають на глобальні демократичні процеси: постколоніалізм в Україні та світі, сила громадського активізму й молоді, національна пам’ять та міжнародні конфлікти.

«У межах програми ми розкриватимемо три головні аспекти: напрями дискусій, присвячених постколоніалізму, висвітлимо активізм у різних його проявах та говоритимемо з українськими військовими, журналістами та документаторами про російсько-українську війну», — ділиться програмна директорка Lviv BookForum Софія Челяк.

Повну програму оголосять згодом, поки що відомо, що у межах події пройде 20 дискусій, 5 публічних інтерв’ю з українськими та іноземними інтелектуалами, церемонія відкриття та 4 партнерські події.

Серед учасників фестивалю:

  • лауреат Букерівської премії Салман Рушді (Сполучене Королівство);
  • економіст і письменник Джеймс Алан Робінсон   (Сполучене Королівство);
  • письменники й письменниці Софі Оксен (Фінляндія), Георгій Господінов (Болгарія) та Мирослав Шкандрій  (Канада);
  • поет Кшиштоф Чижевський (Польща);
  • філософиня й літературознавиця Ґаятрі Чакраворті Співак (США);
  • та десятки світових та українських інтелектуалів.

Третій рік поспіль Hay Festival (Сполучене Королівство) є діджитал-партнером Lviv BookForum, який безплатно транслюватиме дискусії англійською, іспанською та українською мовами для світової  аудиторії.

«Зважаючи на те, що свобода слова зазнає нападів у всьому світі, ми пишаємося тим, що є партнером Lviv BookForum як каталізатора змін через толерантний обмін ідеями. Ми надзвичайно захоплюємося командою і вважаємо за честь підтримувати її вже третій рік поспіль у доступі до нашої глобальної аудиторії допитливих умів та впливових стейкхолдерів», — розповідає міжнародна директорка Hay Festival Крістіна Фуентес Ла Рош.

Джерело 



Переглядів: 313
banner