У Калуші відбувся захід з нагоди відзначення дня молоді

Події, Суспільство
У рамках відзначення Дня молоді на площі Героїв відбувся захід під назвою “Мистецтво і війна”, який став яскравим свідченням незламного духу нашого молодого покоління.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Андрія Найду


Дійство розпочали із вшанування пам’яті про полеглих Героїв та вдячності нашим Захисникам, які боронять Україну.

За традицію – з нагоди Дня молоді – грамоти для молоді! Адже калуські молоді люди надзвичайно активні, цілеспрямовані та креативні.


За активну громадянську діяльність, їхній значний особистий внесок у розвиток молодіжної політики нашої громади вручив сьогодні ряд подячних відзнак членам Молодіжної ради, що діє при Калуській міській раді – Аліні Гутник, Ользі Атаманчук, Іванні Мацієвській, передав грамоту для Олександри Нагарнюк, яка зараз відстоює незалежність України.

А ще передав подячні відзнаки для художника-кераміста Віталія Владковського та різьбяра Василя Семка, які долучаються до розвитку молоді в сфері мистецтва.


  • Віталій Владковський захищав Україну у складі кулеметного взводу 72 ОМБР імені Чорних Запорожців. Мав позивний «гончар», воював на Донеччині після поранення не здався – організував в Івано-Франківському краєзнавчому музеї благодійну виставку-продаж власних робіт «Мистецтво заради життя» в підтримку побратимів.
  • Різьбяр Василь Семко понад рік захищав Україну, служив в Авдіївці головним сержантом роти у 110-й бригаді, тричі отримував поранення. Після повернення додому він продовжив займатися улюбленою справою — різьбярством.

Не обійшлося сьогодні й без творчих номерів. Патріотичний перформанс «Прапор Перемоги» подарували глядачам учасники народного театру «ЛюбАрт», а пісенною творчістю вітала молодь Наталія Криховська.


Особливістю події на площі стали майстер-класи від провідних міських закладів.


Команда книгарні “Є” запропонувала охочим власноруч створити книжкові закладки та розписати зріз книг.


Комп’ютерна академія “IT STEP” відчинила двері у захопливий світ IT-технологій, де можна було блище познайомитися з робототехнікою, поринути у світ віртуальної реальності з допомогою VR окулярів та ознайомитися з роботою 3D принтера.


Студія малювання “Ремесло” провела майстер-клас із розпису гільз. Команда арт-студії “Місто” дозволила віднайти в собі таланти художника, опановуючи полотно та пензель.


А представники школи дронів зацікавили всіх опануванням навиків з управління цими літальними апаратами, що зараз надзвичайно актуально та потрібно.


А ще всі охочі мали можливість скористатися відкритим мікрофоном для читання поезій.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.






Переглядів: 278
banner