Задля підсилення підтримки України світовою спільнотою: важливі зустрічі та домовленості, які відбулись цього тижня

Суспільство
Реалізація Формули миру та участь у міжнародній Кримській платформі. В Офісі Президента провели зустріч із делегацією бразильськими парламентарями на чолі з першим заступником Комісії з міжнародних справ та національної оборони Генералом Жірао.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Світлану Онищук Голову Івано-Франківської ОВА 


Під час зустрічі обговорили реалізацію Формули миру та шляхи для активнішого залучення Бразилії до цього процесу. Українська сторона запросила депутатів Національного конгресу долучитися до міжнародної Кримської платформи й взяти участь у третьому парламентському саміті ініціативи, який цьогоріч відбудеться у Латвії.


Перша леді України Олена Зеленська зустрілася в Києві з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки. Під час зустрічі обговорили ментальне здоров’я українців, зокрема вплив війни на нього. Перша леді розповіла про реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку вона ініціювала два роки тому.

 «Жодна система ментального здоров’я у світі не стикалася з викликом подібного масштабу та складності. А отже, готового рішення для імплементації немає. Наші фахівці синтезують українське рішення з найкращого досвіду інших країн. За цей час уже відбулися навчальні візити у США, Бельгію, Польщу, Австралію, Велику Британію, Данію, заплановано візит у Канаду», – зазначила Олена Зеленська.


Результатами цих візитів є вже втілені проєкти: навчання методу «рівний – рівному», побудова мережі координації, впровадження методик нейро- та біофідбеку, трансформація вищої медичної освіти, створення центрів для дітей та підлітків.


 Підтримка України та посилення ППО: Президент зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки у складі Дональда Норкросса, Селесте Мелой та Джеймса Панетти.


Глава держави відзначив підтримку з боку Сполучених Штатів у протидії російській агресії, зокрема в контексті постачання Україні літаків F-16.


 «Дякую американському суспільству за важливу допомогу Україні із самого початку цієї війни. Ми вдячні Президенту Джозефу Байдену, обом палатам Конгресу та обом партіям. І ми високо цінуємо рішення Конгресу щодо підтримки нашої армії», – сказав Володимир Зеленський.

Під час зустрічі докладно обговорили посилення обороноздатності нашої держави та першочергові потреби Сил оборони України.


В Офісі Президента відбулася зустріч із новопризначеним Послом Індії в Україні Раві Шанкаром. Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква подякував за участь Індії в першому Саміті миру. Також під час зустрічі обговорили реалізацію Формули миру та підготовку до другого Саміту.


Сторони приділили окрему увагу питанням двосторонньої співпраці, зокрема в гуманітарній та економічній сферах, а також у галузях освіти й культури.


Стежте за нами в соціальних мережах: Ютуб, Телеграм, Фейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 175
banner