Правлячий єпископ Коломийської єпархії УГКЦ, очолив прощу в селі Семаківці

Події, Суспільство
10 серпня, Преосвященний владика Василій Івасюк, правлячий єпископ Коломийської єпархії УГКЦ, очолив прощу в селі Семаківці, у родинному селі блаженного священномученика Миколая Чарнецького.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Коломийську єпархію УГКЦ


На цю прощу прибули віряни із чотирьох протопресвітеріатів: Коломийського, Корницького, Отинійського та Печеніжинського.


На початку настоятель храму та протопресвітер Чернелицький о. Василь Скрипка, спільно з духовенство та вірянами, зустрів Архиєрея при вході до храму. Після цього розпочався Акафіст до блаженного священномученика Миколая Чарнецького.


Після молитви, всі присутні, несучи мощі, рушили до подіуму де розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія.

Разом з єпархом Коломийським співслужили: настоятель церкви та протопресвітер Чернелицький о. Василь Скрипка, синкел у справах соціального служіння о. Сергій Трифʼяк, єпархіяльний економ о. Віктор Прийдун, канцлер єпархії о. Ігор Дрогомирецький, протопресвітер Коломийський о. Володимир Білослудцев, протопресвітер Корницького протопресвітеріату о. Володимир Дрозд, протопресвітер Отинійський о. Василь Мельничук, протопресвітер Печеніжинського протопресвітеріату о. Юрій Максим’юк, а також диякони: Микола Врубель та Роман Депутат.


Під час своєї проповіді єпископ виокремив значення мучеництва, а також порівняв жертвенний приклад блаженного Миколая із викликами сучасності.


«Мученик – каже Архиєрей, – це людина, що прийняла страждання, або загинула за віру в Бога.
Владика Миколай прожив гідно своє життя. Він так само гідно сказав своє останнє слово Богові разом з Дівою Марією «Так», яке відлунням звучить і досі в усіх ласках отриманих багатьма людьми за посередництвом цього святого чоловіка. Таке прекрасне село Семаківці, такий великий чоловік походить із цього села».

Владика Василій звернув увагу вірних на важливий пріоритет:

«Перед нами завжди залишається те саме завдання і та сама турбота, аби в нашій Церкві завжди любили Господа Бога і жертвенно служили один одному. Прошу вас, моліться і працюйте і в той спосіб прославляйте Бога та служіть нашому терплячому і бідному народові на такій багатій українській землі! Треба перестати плакати і почати працювати».

Після Богослужіння Архиєрей подякував вірянам зе те, що так чисельно зібралися біля відпустового місця, а о. Василь Скрипка щиро зізнався:

«Владико, щиро дякуємо Вам за батьківське слово, адже кожна Ваша наука йде від семого серця. Нехай та жертвенність і сила духа, яку несете Ви, стане прикладом для всіх нас».

У кінці єпископ разом зі священнослужителями та вірянами зробили спільне фото, а потім відслужили Чин малого освячення води.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 316
banner