На Прикарпатті триває екологічний моніторинг стану довкілля

Суспільство
Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу від 22 липня тривають роботи з проведення екологічного моніторингу стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, зон просідань та гірничих розробок над колишніми рудниками «Калуш», «Голинь» та «Ново-Голинь».

Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду


Станом на сьогодні, 9 серпня, як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, прокачано 6 спостережних свердловин та відібрано проби води для проведення лабораторних досліджень. Також відібрано воду з Домбровського кар’єру, дренажної траншеї, річок Сівка, Млинівка та Лімниця.


Проведено геофізичні дослідження на низьких, середніх та високих частотах по вул. Глібова, Вітовського, Європейської та в районі ліквідованої провальної воронки №14в. Здійснено пошук геодезичних реперів, підготовлено до вимірювань, проведено високоточне нівелювання по реперних лініях в с. Кропивник та в м. Калуш по вул. Європейській. Здійснено заміри абсолютних відміток: Домбровський кар’єр – 290,25, дренажна траншея – 291,01, р. Сівка – 296 (станом на 24.07.2024 р.).


Польові роботи підходять до завершення, проводяться контрольні заміри і триває підготовка проміжного звіту про виконання І етапу робіт, який планують оприлюднити наприкінці серпня.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 270
banner