У Калуші відбувся семінар у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”

Суспільство
Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?”, ініційована першою леді Оленою Зеленською, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров’я.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду


Для запровадження програми при Кабінеті Міністів України створено координаційний центр з психічного здоров’я. В основу програми ментального здоров’я ” Ти як?” покладено плекання індивідуальної та колективної стійкості. Адже годі й говорити про те, якого впливу зазнає ментальне здоров’я українців.


Десять років війни, з них два — повномасштабної, та ще й після ковіду. Стрес та знервованість стали буденністю для майже 80% українців. Потрібно вчитися по-новому будувати взаємодію між людьми. Бо тепер усі ми — із досвідом війни.


І цей досвід дуже різний. Маємо бути дуже уважними та бережними одне до одного. Власне, такими є основні постулати програми.


8 серпня відбувся семінар з метою координації роботи між структурними підрозділами Калуської міської ради та іншими зацікавленими громадськими структурами щодо надання психологічної підтримки.


Зокрема, йшлося про обізнаність щодо психічних захворювань, боротьбу зі стигмою, пов’язаною із психічними розладами як у самих працівників, у членів колективів, так і в людей, які звертається за допомогою. У психології поняття «стигма» означає соціальний стереотип, який відображає упереджене ставлення оточуючих до окремих осіб або груп людей, чи, навіть, до самого себе на підставі реальних чи приписуваних суспільством або вигаданих нами якостей чи властивостей.


Провів семінар консультант Всеукраїнської програми ментального здоров’я ” Ти як?” координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ в Калуському районі Михайло Кучерак.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 182
banner