Прикарпаття отримало позитивну оцінку за підсумками комплексної перевірки сфери цивільного захисту

Суспільство
Сьогодні під головуванням заступника голови ДСНС України Володимира Демчука відбулася нарада щодо підбиття підсумків проведеної перевірки виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Світлану Онищук Голову Івано-Франківської ОВА 


Впродовж двох тижнів фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій оцінювали стан організації та виконання на території області заходів у сфері цивільного захисту.


У ході перевірки члени комісії на місцях надавали методичну допомогу та роз’яснення щодо виконання конкретних заходів цивільного захисту, тож низку недоліків вдалося усунути одразу.


Володимир Демчук озвучив ключові аспекти перевірки, зокрема, які стосуються завершення модернізації автоматизованої системи оповіщення, стану пожежної безпеки та наявності укриттів у закладах освіти.


Також в ході наради зазначалося, що на Прикарпатті є 790 захисних споруд, які здатні вмістити 76% населення, та триває процес модернізації систем оповіщення відповідно до постанови уряду.


Також комісія рекомендувала утворити оперативно-чергові служби для реагування на можливі надзвичайні ситуації при Івано-Франківській, Надвірнянській РДА, Бурштинській, Галицькій, Надвірнянській тергромадах. Річ у тому, що наша область час від часу потерпає від природних катаклізмів.


“Вважаю, що мета перевірки досягнута. Хочу зазначити, що проводиться великий обсяг роботи і органами місцевого самоврядування і місцевими органами влади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту”, – зазначив Володимир Демчук.

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 247
banner