В Івано-Франківській ОВА відбулася онлайн-зустріч із представниками регіону-партнеру провінції Хіого (Японія)

Суспільство
Сьогодні під головуванням заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, за участі представників структурних підрозділів обласної державної адміністрації відбулася онлайн-зустріч із представниками префектури Хіого (Японія).

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА


У заході також взяли участь фахівці Інституту травматичного стресу (інститут, який вивчає питання стресу від отриманих травм, що у префектурі Хіого в Японії), комітету з перегляду підтримки України на основі філософії креативної реконструкції та секретаріату префектури.


«Ми щиро вдячні вам за зустрічі, які ви періодично проводите. Сьогодні маємо чіткі напрямки з якими ми будемо співпрацювати і першим кроком є навчання наших студентів Прикарпатського національного університету
ім. В. Стефаника. Наступним кроком буде візит до префектури Хіого (Японія), де представник та координатор від департаменту охорони здоров’я отримуватиме знання щодо організації роботи по реабілітації» – зазначила посадовиця.

Прикарпаття кожного тижня стикається з проблематикою протезування, навчання реабілітологів, психологів, психіатрів, із проблематикою надання допомоги військовим, які повернулись з війни і потребують допомоги.


«І ми маємо мати розуміння, як працювати із такими людьми», – зазначила Людмила Сірко.

Під час онлайн-зустрічі обговорили напрямки подальшої співпраці, обміну досвідом щодо практичних методів соціально-психологічної роботи у реабілітаційних центрах, лікарнях і закладах охорони здоров’я та соціальної сфери, які надають психологічну допомогу.


Йшлося також про навчання щодо протезування, комплексні медичні, соціальні, психологічні заходи, наукові дослідження у цих напрямках, японський досвід про подолання надзвичайних ситуацій, надання необхідної медичної допомоги та забезпечення закладів охорони здоров’я сучасним медичним обладнанням.


Людмила Сірко запросила відвідати Прикарпаття та взяти участь у Міжнародному форумі «Івано-Франківщина надійний партнер», який планується провести у вересні.


«Ми щиро дякуємо за співпрацю та підтримку нас, як українців. Тому досвід японських колег для нас дуже важливий», – підсумувала Людмила Сірко

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 175
banner