Слухаємо 7 останніх українських релізів

Культура

Вийшло багато всього і новинки потішили, а таке буває не завжди. У цій добірці 7 треків (якщо точніше, то 6 треків і один альбом) про які нам захотілося щось сказати.

Оксана Трач — Уві сні

Яна Ільків: «Зазвичай, я не кайфую від фортепіано, а радше знуджуюся. Але в цій пісні я розчиняюся, вона наче огортає».

Євген Пугачов, Антон Крамер, Олександр Явдик, Андрій Бармалій — Sashenka

Оля Закревська: «Голос Антона Крамера діє на мене як загоювальне та заспокійливе, і я не планую з цим нічого робити. А рядок “Люби мене так, як небо літак” грає в моїй голові в стресові моменти відколи я кілька років тому почула її в Антона в сторіз. Рада, що нарешті можу це послухати не тільки в спогадах, а й на стримінгах. Світла меланхолійна пісня під супровід Євгена Пугачова, Андрія Бармалія та Олександра Явдика, яку я заслухала вже до дір за цей тиждень».

Туди-сюди і смерть — Я знаю чому ти плачеш

Оля Закревська: «Підліток, яким я була в кінці нульових, був би в захваті від такої знахідки. Втім, доросла людина, яка пише цей відгук, теж додала цей трек в плейлист. В описі артиста туди-сюди і смерть зазначено, що його мета — “змусити слухачів замислитися, плакати, танцювати, або все водночас”. Новий  гаражно-роковий трек Я знаю, чому ти плачеш підходить для такого дозвілля.

Sestra Blyznyuchka — Паузи

Оля Закревська: «Це перша пісня сольного проєкту Дар’ї Давидової Sestra Blyznyuchka. Ви могли чути Дашу в “Голосі країни” чи київських барах, де її гурт Out Of Space — часті гості. У сольному проєкті маємо комфортний джаз-поп, заспіваний під акустичну гітару та легку перкусію».

Настя Денеж: «Останнім часом усе більше чую від друзів і знайомих, що в мене дуже сумний (сподіваюся у плані настрою, а не якості), меланхолійний плейлист. Навіть пісні, які на мою думку мають драйвову та веселу музику, видаються їм дуже сумними через зміст текстів. А я чомусь яро всім доводжу, що в мене є багато веселої та зарядженої музики. Але певно я намагаюся обманути їх, а разом із тим і себе. Бо пісня паузи, яка мені дуже зайшла, звучить так — наче я сильно страждаю від чогось (Я НЕ СТРАЖДАЮ, чесне слово, в мене все добре). З позитивного, мені здається під цю пісню було б класно займатися коханням, гарним і повільним, як у найкращих романтичних фільмах. А ще мені здається, що ця пісня мені дуже полюбилася, бо нагадала мені один із колишніх улюблених треків колишнього улюбленого українського виконавця, який, на жаль, повернув не туди.

lowcost49 — LP Euphorie

Настя Денеж: «Спочатку я почула трек Обійми та думала писати лише про нього, але що робити, якщо весь альбом виявився медом для моїх вух. Я дуже ціную, коли альбом звучить цілісно. Коли один трек плавно перепливає в інший, а усі разом вони утворюють якусь окрему екосистему, частиною якої ти стаєш, коли слухаєш альбом. А ще я тішусь тому, що в альбомі зʼявилися німецькомовні пісні. І знаючи любов німців до електронної музики, мені здається Даша та Денис бʼють туди, куди треба».

Bulovinova — засинаю перша 

Женя Кудрик: «Це другий сингл з майбутнього альбому артистки, за якою я почала слідкувати ще в тіктоці торік, де Аліна публікувала кавери. 

Після каверів Аліна приємно здивувала мене своєю авторською творчістю: приємний інді-поп з цікавими, але зрозумілими текстами та легким чуттєвим вокалом. Почувши шматочок засинаю перша пару днів назад, зловила себе протягом дня, що наспівую її мелізми».

Acid Mamba — rozvaga 

Женя Кудрик: «Дуже люблю Настин містичний та сильний вокал і короткі гострі меседжі. Адже для вираження сенсу нам не потрібно багато слів, чи не так? Acid Mamba про це знає. І те, як вокал поєднується з дещо грузними, атмосферними бітами — для мене особисте задоволення».

Джерело



Переглядів: 310
banner