Відбулася презентація впровадження системи IACS в Україні

Суспільство
Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку обласної державної (військової) адміністрації, у Міністерстві аграрної політики та продовольства відбулася презентація «Впровадження IACS в Україні. Нормативний та прикладний аналіз». У зустрічі взяли участь заступники Міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич, Денис Башлик та Людмила Шемелинець.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА


Впровадження інтегрованої системи адміністрування та контролю IACS обумовлена необхідністю проходження скрінігу при вступі України до ЄС, виконання плану Ukraine Facility та впровадження справедливого розподілу допомоги в сільському господарстві за Спільною аграрною політикою.


Експерти Центру аналізу політики «Зміст», які презентували нормативний та прикладний аналіз впровадження IACS в Україні проаналізували досвід п’яти країн-членів ЄС – Естонії, Хорватії, Польщі, Угорщини та Франції, які на практиці реалізують цю систему.


Впровадження системи IACS сприятиме підвищенню прозорості та підзвітності у сфері українського сільського господарства, що є важливим кроком на шляху до інтеграції з ЄС. Система дозволятиме аналізувати та контролювати вплив державних заходів, які будуть здійснюватися в сільському господарстві.


На початку червня 2024 року Мінагрополітики презентувало Стратегію розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні до 2030 року, де докладно були викладені завдання щодо цифровізації аграрної сектору України. Одне з завдань – підвищення ефективності програм державної підтримки та впровадження інтегрованої системи адміністрування і контролю IACS.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 207
banner