В родинному селі блаженного священномученика Миколая Чарнецького, відбулася проща

Суспільство
27 липня в селі Семаківці, в родинному селі блаженного священномученика Миколая Чарнецького, відбулася проща, яка стала важливою подією для багатьох вірян та духовенства Коломийської єпархії. Очолив цю урочистість правлячий архиєрей Коломийської єпархії – кир Василій Івасюк.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Коломийську єпархію УГКЦ


На прощу зібралося численне духовенство та вірних з різних протопресвітеріатів, таких як Заболотівський, Снятинський, Городенківський, Обертинський та Чернелицький. Атмосфера єдності та духовного піднесення наповнила кожного учасника цієї особливої події.


У своїй проповіді кир Василій Івасюк звернув увагу на постать великомученика Пантелеймона, відомого як цілителя для хворих від різних фізичних та духовних недуг, а також наголосив:
«Отож, просимо молитов до Господа за прославу великомученика Пантелеймона. Якщо хто сьогодні просить отця про допомогу у важких обставинах життя, то він чудесно допомагає з неба. Молімось до Господа у час військового лихоліття. Шукаймо в Божому слові дороговказу, щоб зрозуміти, куди нам іти і що робити, керуючись Божою волею. Старайтеся більше дарувати, аніж брати, свідомі того, що Господь ніколи не дасть себе перевищити у щедрості. І нехай приклад великомученика Пантелеймона надихне нас, щоб і ми «палали молитовною ревністю до Господа» (1 Цр 19,10.14) в час воєнного лихоліття та були щедрими у даруванні милостині. Божі чудеса нам нагадують, що все в руках Божих і любов Його безмежна аби тільки наше серце наверталося до Нього».

Також кульмінацією даної прощі стало дияконське рукоположення для випускника Івано-Франківської духовної семінарії — піддиякона Дмитра Гаврилаша.


На завершення прощі нововисвячений диякон склав подяку Богу за дар життя та покликання, батькам за виховання, а також архиєрею за звершення над ним дияконського рукоположення. Опісля слів вдячності єпископ разом із духовенством звершив чин малого освячення води, що символізує очищення та благословення. Усі присутні отримали архиєрейське благословення, яке додало ще більше духовної сили та натхнення.


Ця проща в Семаківцях стала яскравим свідченням живої віри та згуртованості вірян, а також важливістю духовної спадщини блаженного священномученика Миколая Чарнецького для сучасних поколінь.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 189
banner