В Україні запрацювала гаряча лінія з енергетики: що відомо

Економіка

В Україні з 20 липня почала працювати урядова “гаряча лінія” під назвою “СТРУМ”, яка надає консультації з енергетичних питань.

Про це повідомляється на  сайті  Міністерства енергетики.

Звернутися можуть як громадяни, і бізнес. Зокрема, зателефонувавши за номером 15-49, можна дізнатися, як посилити енергонезалежність свого будинку чи підприємства, отримати інформацію про державні фінансові програми підтримки для встановлення додаткових потужностей генерації електроенергії та інші поточні питання ситуації в енергетиці. Консультації можна отримати безкоштовно та цілодобово.

Метою впровадження урядової телефонної лінії “СТРУМ” є забезпечення українців необхідною та доступною інформацією про можливість підключення альтернативних джерел енергії, отримання державної фінансової підтримки, детальних консультацій та вирішення проблемних питань щодо встановлення та підключення обладнання “, – заявив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Він зазначив, що за нинішніх умов, коли росія системно руйнує нашу енергетику та намагається занурити українців у темряву та холод, найшвидшим вирішенням проблеми є розвиток розподіленої генерації. Її впровадження дозволить забезпечити локальні потреби у генерації та загалом енергетичну безпеку України.

Галущенко додав, що наразі уряд ухвалив низку важливих рішень та фінансових програм для стимулювання розвитку розподіленої генерації.

Джерело



Переглядів: 376
banner