Більше 60 літрів крові здали прикарпатські енергетики за місяць

Суспільство
Корпоративний марафон донорів крові триває і вчора, 18 липня, відбувся третій етап на базі Калуської СЕЕМ. До участі долучилося 48 працівників філії «Західна», які приїхали з Рожнятова, Долини і Калуша. А присвятили цей благодійний захід колезі та ветерану війни Олександру Переведенцеву, якого не стало 01 червня.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Прикарпаттяобленерго


16 липня на будівлі СЕЕМ, в якому працював ветеран війни 2015-2016 та повномасштабної війни Олександр Переведенцев, було встановлено пам’ятну дошку, а вже за два дні колеги у пам’ять про Героя здавали кров для стабілізаційних госпіталів поблизу лінії фронту. Саме там щодня рятують сотні життів важкопоранених бійців за Україну.


«Найтяжчі поранення отримують під час запеклих боїв. Травми різного характеру, а найчастіше гинуть побратими через гостру втрату крові. Тож запаси компонентів крові мають бути завжди, щоб стабілізувати стан і дати шанс на життя», – розповідає ветеран війни, боєць 10-ої гірсько-штурмової бригади, а сьогодні начальник відділу обліку електроенергії Василь Андрусишин.

Кровотеча – основна причина смерті поранених на полі бою, тому донорська кров це основна зброя медиків у боротьбі за життя українських бійців. А близько половини поранених, які померли, можна було врятувати своєчасним переливанням крові або її компонентів, – стверджують бойові медики.


З червня минулого року в Україні дозволили проводити переливання донорської крові у польових умовах, якщо поранений не встигає отримати кваліфіковану допомогу в госпіталі. Тож питання тепер лише у постійному забезпеченні цією кров’ю.


Здати кров для тих, хто віддає своє здоров’я заради нашого сьогодення і майбутнього – найменше, що можемо зробити тут у тилу. Це прояв поваги і безмежної подяки за все, що роблять наші захисники та захисниці, за титанічні зусилля і надлюдські старання. Це найменше, що кожен з нас може зробити для мужніх титанів російсько-української війни.


Одна донація крові рятує одразу три життя. Тому задоначена кров зможе врятувати близько чотирьохсот життів. На цьому енергетики не зупиняються і вже планують дні донора крові у серпні.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 190
banner