Богдан Футерко відвідав Рожнівський ліцей «Гуцульщина»

Події, Суспільство
Днями один із найвидатніших освітніх закладів Косівщини – Рожнівський ліцей «Гуцульщина» імені Федора Погребенника відвідав заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко. Метою поїздки було обговорення впровадження освітніх реформ, зокрема створення профільних ліцеїв.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА


“Сьогодні ми спостерігаємо трансформацію старшої школи на профільні ліцеї. Оскільки випускники середньої школи прагнуть кращих умов для навчання, тому наше завдання полягає у створенні інноваційного освітнього простору, який забезпечить ці умови. І саме Рожнівський ліцей «Гуцульщина» є лідером у сфері освіти не лише на рівні громади, але й в усьому районі, пропонуючи високу якість освіти та конкурентоспроможність своїх випускників”, – зазначив посадовець.

Заклад має сучасну матеріально-технічну базу, яка включає 2 спортивні зали, інклюзивно-ресурсну кімнату, басейн, ЕКОпростір, сучасну їдальню на 200 осіб, 4 комп’ютерні класи, медичний кабінет, 2 музеї, бібліотеку та інші необхідні для навчального процесу приміщення.


За словами директорки Олени Радиш, серед переваг Рожнівського ліцею є:
  •  Міжнародна Асоційована школа ЮНЕСКО в Україні.
  •  Авторська школа «Школа розвитку життєтворчості Гуцульщини».
  •  Ліцей входить до 100 кращих шкіл України в номінації «Школа громадянського становлення».
  •  Інклюзія, що забезпечує індивідуальний підхід до розвитку кожної дитини (працюють 8 інклюзивних класів, де навчаються 10 дітей).
  •  Електронний документообіг та інформаційна система «Моя школа».
  •  Різноманітні можливості для дозвілля (Центр дозвілля дітей та юнацтва, центр фітнесу та танцю IDANCE STUDIO, Рожнівська школа мистецтв).
  •  Міжнародна співпраця з вищими навчальними закладами (м. Легіоново, Польща; Бая-Маре, Румунія).
  •  Розвиток STEM-освіти.

Освітній процес у ліцеї забезпечують 47 спеціалістів вищої категорії, 26 педагогів, які мають звання «учитель-методист», 16 – «старший учитель». Директор закладу є кандидатом педагогічних наук. Педагогічний колектив активно бере участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях, що дозволяє впроваджувати сучасні освітні практики.


Високий професіоналізм педагогів дає можливість інтегровувати вимоги НУШ в освітній процес закладу освіти та як результат – високі досягнення учнів на олімпіадах та конкурсах різних рівнів.


Варто зазначити, що особливістю Рожнівського ліцею є викладання таких предметів як різьба, кераміка, вишивка, ткацтво. Колоритна Гуцульщина має вікові традиції, свою культуру, талановитих і працьовитих людей, тому перед школою постало завдання не загубити надбання наших попередників, а ще ширше розвивати народне мистецтво нашого краю.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.







Переглядів: 318
banner