Звіт про роботу Управління земельних відносин Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міської ради за червень 2024 року

Суспільство

Опубліковано звіт про роботу Управління земельних відносин Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства міської ради за червень 2024 року.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради


Відділ по роботі з фізичними особами:
  •  за звітний період відділом опрацьовано 54 пакети документів щодо оформлення, передачі та припинення громадянам права власності на земельні ділянки, які надійшли з Центру надання адміністративних послуг.
  •  Крім цього, на пленарному засіданні сесії міської ради, яке відбулось 20.06.2024 року розглянуто 399 питань з приводу оформлення, передачі та припинення громадянам права власності на земельні ділянки, які надійшли з Центру надання адміністративних послуг.
  •  Також, підготовлено 7 питань, які заплановано розглянути на наступному засіданні узгоджувальної комісії виконавчого комітету міської ради по розгляду земельних спорів.

Відділ по роботі з юридичними особами:

  •  За звітний період опрацьовано 32 пакети документів, які надійшли з Департаменту адміністративних послуг (Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська).
  •  Підготовлено 10 проектів договорів оренди земельних ділянок та розрахунків до них.

На пленарному засіданні 43 сесії міської ради від 20.06.2024 року зокрема прийняті рішення по наступних питаннях:

  • надання Івано-Франківській міській раді дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації 2-х земельних ділянок та затвердження Івано-Франківській міській раді технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації 1 земельної ділянки (в порядку здійснення самоврядного контролю за використанням земель);
  • передача в постійне користування 12 земельних ділянок для обслуговування закладів освіти;
  • передача КП «Франківськ Арена» в постійне користування 3 земельних ділянок в селах територіальної громади для обслуговування спортивних комплексів (Вовчинець, Братківці, Радча);
  • надання дозволу Івано-Франківській міській раді на складання проєкту землеустрою щодо відведення 2 земельних ділянок у Івано-Франківську та с. Радча;
  • затвердження Івано-Франківській міські раді проєкту зміни цільового призначення земельної ділянки у с. Микитинці (створення комунального оптового ринку з продажу сільськогосподарської продукції);
  • затвердження Івано-Франківській міській раді поділу земельних ділянок на вул. С. Височана, Незалежності, Юліана Целевича.

Станом на 01.06.2024 року на обліку перебуває 1513 діючих договорів оренди землі на території Івано-Франківської міської територіальної громади загальною площею 1197,77 га на суму 79 071 764,00 грн річної орендної плати.


Відділ технологічного обліку, кадастру та ринку земель:
Кількість опрацьованих пакетів документів щодо оформлення громадянам та юридичним особам послуги «надання дозволу на складання оцінки на земельні ділянки», які надійшли з Центру надання адміністративних послуг – 2 шт.
Підготовлено на розгляд чергової сесії міської ради питання за таким переліком послуг:
  • «Надання дозволу на складання оцінки на земельні ділянки» -20 шт.
  • «Продаж земельних ділянок комунальної власності» для обслуговування власних нежитлових приміщень 8 суб`єктам господарювання.
  • «Про продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства».
  • «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населеного пункту с. Радча».

Підписано протокол торгів з продажу права оренди земельної ділянки Івано-Франківської міської ради, с. Хриплин, вул. Пресмашівська, 10-г, площею 0,5415 га, з цільовим призначенням 11.02 Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Стартова ціна 44 898,00 грн. Ціна продажу 121 500,00 грн .


Підписано договір оренди за результатами земельних торгів LRE001-UA-20240311-25131 з продажу права оренди земельною ділянкою Івано-Франківської міської ради, с. Хриплин, вул. Елеваторна, 1-б, площею 1,2683 га, з цільовим призначенням 11.02 Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Річна оренда становить 2 100 100,00 грн.


Підписано договір оренди за результатами земельних торгів LRE001-UA-20240312-17789 з продажу права оренди земельної ділянки Івано-Франківської міської ради с. Драгомирчани, вул. Шкільна, поруч церкви, площею 0,3800 га, з цільовим призначенням 03.10 Для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку. Річна оренда становить 85 001,00 грн.


Підписано договір оренди за результатами земельних торгів LRE001-UA-20240326-57286 з продажу рава оренди земельною ділянкою Івано-Франківської міської ради, с. Радча, вул. урочище “Коло бочок”, площею 0,3750 га, з цільовим призначенням 03.10 Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку). Річна оренда становить 51 500,000 грн.


Підписано договір оренди за результатами земельних торгів LRE001-UA-20240402-50839 з продажу права оренди земельною ділянкою Івано-Франківської міської ради, м. Івано-Франківськ, вул. Польова, поруч 10, площею 0,1971 га, з цільовим призначенням 11.02 Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Річна оренда становить 81 000,00 грн.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 232
banner