Калуш театральний – донатить: на 7 тис. гривень буде придбано засоби для тактичної медицини

Суспільство
У неділю, 23 травня, у Калуші відбулося дві театральні постановки. Виступали театри «ЛюбАрт» з Калуша та «Світлотінь» з Львівщини.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду


Народний аматорський театр «ЛюбАрт» презентував премʼєру вистави-притчі «Той, хто тримає небо». Автори, Ігор і Люба Липовські, — лауреати Міжнародного літературного конкурсу, «Коронація слова» та багатьох інших конкурсів драми в Україні.


Вистава — притча про наш час. Через конкретну сім’ю розкрито проблеми збереження традицій віковічних і виклики сучасні, які розрушують і руйнують.


Піднята віковічна проблема громадянського обов’язку і важливості його дотримання. Любов Липовська зазначає, що сама п’єса була написана ще у 2018 році. Раніше виставу вже презентували на сцені. У неділю її можна було переглянути у виконанні нового складу «ЛюбАрту».


«Обрали новий жанр – притча. ЇЇ формат дозволить демострувати її в будь-яких умовах. Тут немає сюжету, є лише символи та метафори», – розповідає режисерка.

Актори театру «Любарт» Юрій Чоловський, Анастасія Колісняк, Роман Якубовський, Стас Баюрчак, Вікторія Дідошак та Ілля Ткачик завдяки великій праці майстерно і чуттєво донесли до глядача ідею, за що і отримали заслужені овації.

Львівський аматорський театр «Світлотінь» під керівництвом Юстини Жуковської презентував «Звірині історії» Дона Нігро: нехитрі історії звіряток, насправді, так схожих на людей.


Загалом, актори пробули в Калуші два дні. Для них були проведені тренінги від Люби Липовської. Разом шліфували акторську майстерність, спілкувалися.


На театральних постановках збирали кошти на допомогу нашим Захисникам. Понад 7 тис. гривень спрямують на придбання засобів тактичної медицини.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.






Переглядів: 229
banner