На Івано-Франківщині з’явилася найдовша в Україні бузкова алея

Суспільство

В селі Озерце жителі Дубовецької громади висадили найдовшу в Україні бузкову алею протяжністю три кілометри. Акцію “Весна. Життя. Перемога” присвятили місцевим мешканцям та військовослужбовцям, які захищають Україну. Озерце може стати місцем для будівництва житлового комплексу для українців, які виїхали до Європи після повномасштабного вторгнення РФ.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Суспільне


Дубовецька громада на Івано-Франківщині стала ініціатором створення найдовшої в Україні бузкової алеї. 200 учасників акції “Весна. Життя. Перемога” висадили тисячу кущів бузку вздовж дороги між селами Кінчаки та Озерце протяжністю три кілометри. Серед учасників були працівники сільської ради, закладів культури, пожежники, освітяни та школярі.


Заступниця сільського голови Дубовецької громади Тетяна Опацька розповіла, що акцію присвятили місцевим жителям та військовослужбовцям з громади, які захищають незалежність України. Багато учасників принесли власні кущі сортового бузку, щоб висадити їх в алеї.


«Акцію присвятили нашим хлопцям, які воюють за незалежність України. Маємо у громаді 285 захисників. Будемо доглядати бузок і чекати на них», — відмічає Тетяна Опацька.


Голова Дубовецької громади Павло Андрусяк зазначив, що Озерце розглядається як потенційне місце для будівництва житлового комплексу для українців, які виїхали до Європи після повномасштабного вторгнення РФ. Проект може бути реалізований наступного року за рахунок європейських інвестицій. Комплекс розрахований на понад пів сотні мешканців, яких залучатимуть до перероблювання сільськогосподарської продукції, зокрема, до створення виноградників та винарні.


«Розпорядники цих грошей шукають села, які вимирають, де немає людей. І намагаються інвестувати гроші європейських урядів у те, щоб робити комплекси для проживання. Створюють для тих, хто там житиме, робочі місця, переважно в сільському господарстві. Це — для того, щоб люди повернулися з-за кордону в екологічно чисті місця, де цікаво жити й можна працювати», — говорить Павло Андрусяк.


Бузкова алея та перспективи розвитку села Озерце демонструють, як невеликі громади можуть відроджуватися та приваблювати інвестиції навіть у складні часи. Дубовецька громада показує приклад згуртованості та віри в майбутнє України.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 447
banner