Картопляно-м’ясна запіканка “Харя”: так смачно, що язик проковтнеш
Черговий шедевр кулінарії.
Сьогодні представляємо вашій увазі черговий шедевр, спробувавши який, ваші члени сім’ї будуть у захваті.
Необхідні інгредієнти:
- Картопля — 1,5 кг,
- Цибулина — 1 шт,
- Фарш (будь-який) — 400 г,
- Свіжа капуста — 150 г,
- Сіль — 1 ч. ложка,
- Чорний перець — за смаком,
- Вершкове масло — 80 г.
Картопляно-м’ясна запіканка: як приготувати
- 400 грамів очищеної картоплі наріжте тонкою соломкою.
- Цибулину ріжемо на кубики.
- 150 грамів капусти наріжте тонкою соломкою.
- В зручну глибоку миску викладіть нарізану картоплю, цибулю і капусту.
- Додайте до них фарш. Посоліть і поперчіть.
- Решту 1,1 кг картоплі натріть на грубій тертці.
- Форму для запікання рясно змастіть рослинною олією.
- Близько 2/3 тертої картоплі викладіть у форму, рівномірно розподілити, гарненько утрамбуйте і сформуйте бортики.
- Приготовану начинку розподіліть всередині утрамбованої картоплі.
- Зверху на начинку покладіть 40 грамів вершкового масла.
- Потім закрийте начинку натертою картоплею і добре примніть рукою, щоб все рівно вляглося.
- Знову викладіть 40 грамів вершкового масла.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте форму в неї.
- Готуйте до золотистого кольору. Картопля до цього часу повинна приготуватися. У нас запікалася 1 годину 20 хвилин.
- Готову запіканку розріжте і подавайте в гарячому вигляді.
Переглядів: 268