Прикарпатський Інститут мистецтв взяв участь у проведенні обласного фестивалю конкурсу «Стильний папір»

Суспільство

8 лютого в Навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття відбувся обласний фестиваль-конкурс сценічних та карнавальних паперових костюмів «Стильний папір», який вперше проводився на Прикарпатті. Організаторами стали департамент освіти і науки Івано-Франківської ОДА, Івано-Франківський обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді обласної ради та Навчально-науковий інститут мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника


Пише Голос-Інфо


«Обласний фестиваль-конкурс костюмів з паперу має на меті показати можливості творчих учнів створити власноруч виготовлені костюми. Також, популяризувати паперопластику та моделювання з паперу як цікавий напрям у дитячій творчості. Приймали участь діти, які розвиваються, тому для нас дуже важливо побачити цю творчість, щоб в майбутньому їм запропонувати такі спеціальності, як дизайн, образотворче та ужиткове мистецтво, де вчать як можна працювати з різними матеріалами, в тому числі і з папером, моделювати кольори, етнічні мотиви, їх комбінувати та робити сучасний дизайн», – поділився директор Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидат історичних наук Володимир Федорак.


Учасники мали можливість представити як колективні, так й індивідуальні роботи, демонструючи свою унікальність та творчість через виготовлення сценічних та карнавальних паперових костюмів.


«Такий захід вперше пройшов на Прикарпатті в межах відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу «Стильний папір. Дерево-життя». У фінальному етапі конкурсу взяли участь 35 учасників з різних територіальних громад у чотирьох вікових категоріях від 5 до 8 років, 9 – 13 років, 14 – 18 років та учні професійно-технічної освіти. Конкурс організовано спільно з Навчально-науковим інститутом мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника», ‒ зазначила голова журі, директорка Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Христина Чепа.


Тема цьогорічного конкурсу «Дерево життя», учасники вразили неординарністю костюмів використавши чимало технік паперопластики: витинанка, орігамі, моделювання, колаж та інші.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.







 



Переглядів: 413
banner