У Центрі журналістської солідарності в Івано-Франківську відбулася зустріч із заслуженим юристом України, членом НСЖУ Володимиром Ковальчуком

Суспільство

Захід проходив у форматі надання правової допомоги ВПО-медійникам та всім зацікавленим представникам ЗМІ. До журналістського коворкінгу завітали, зокрема, кореспондентка газети «Технополіс», керівниця департаменту комунікації Донецької торгово-промислової палати Віра Ільїна з Краматорська; фрілансерка, дружина військовослужбовця ЗСУ Вікторія Біла; власкор газет «Вісті…» та «Порадниця» в західному регіоні України Михайло Мазур. Усі інші журналісти мали можливість долучитися до заходу онлайн.


Інформує Голос-Інфо, посилаючись на Школу Журналістики


Під час розмови з медійникамиюрист Володимир Ковальчук наголосив, що в умовах воєнного стану їхня специфіка роботи така, що дуже часто вони наражають себе на небезпеку. Він умовно виокремив чотири категорії журналістів, котрі нині потребують правової підтримки та допомоги: ті, хто залишилися працювати в ЗМІ на окупованих територіях; ті, хто виїхали з небезпечної зони і працюють на підконтрольній Україні території; ті, хто працюють на фронті, на лінії розмежування, у найгарячіших точках країни, документують воєнні злочини російської армії проти України. Також звернув увагу на роботу журналістів-фрілансерів. Саме ця категорія медійників потребує особливої підтримки та захисту, оскільки не є штатними співробітниками редакцій.


Впродовж зустрічі правник відповів на низку запитань, які стосувалися, зокрема, певних гарантій для журналістів, котрі виконують редакційні завдання в зоні бойових дій. Ішлося також і про права тих, хто має статус внутрішньо переміщеної особи. Колеги також цікавились, як отримати акредитацію на дозвіл працювати у найгарячіших точках фронту тощо.


На завершення зустрічі Вікторія Плахта поінформувала колег-медійників, що Центр журналістської солідарності НСЖУ, в співпраці з правниками та психологами, такі консультаційні зустрічі буде проводити щомісяця в змішаному форматі – офлайн і онлайн.


Стежте за нами в соціальних мережах:ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 357
banner