На Прикарпатті відбулися масштабні командно-штабні навчання щодо підготовки до осінньо-зимового періоду в умовах посилення військової агресії з боку російської федерації

Суспільство

19 вересня на території майнового комплексу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення за участю голови ОВА Світлани Онищук та голів районних військових адміністрацій та територіальних громад відбулися командно-штабні навчання керівного складу органів управління, сил цивільного захисту, спеціалізованих служб цивільного захисту, зацікавлених підприємств, установ, організацій Івано-Франківської області щодо спільних міжвідомчих дій в складних умовах осінньо-зимового періоду 2023-2024 року з урахуванням військової агресії російської федерації.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.


Перед початком навчань відбулася нарада під головуванням голови ОВА,а пізніше,перед практичною частиною навчань, голова ОВА Світлана Онищук привітала рятувальників з професійним святом ,подякувала їм за надзвичайно важливу роботу та вручила нагороди. Також сьогодні двом рятувальникам було вручено чергові звання.


За легендою навчань,під час сильних снігопадів, російською федерацією завданні ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури області,внаслідок чого пошкоджено котельню, електричну підстанцію, теплотрасу, очисну споруду, а також багатоповерховий житловий будинок, де проживали мешканці. Одна ракета влучила в багатоповерховий житловий будинок, вибух спричинив сильне руйнування, під завалами можливе перебування людей.


Внаслідок снігопадів утруднено транспортне сполучення, є загроза не прибуття спеціальної та аварійної техніки до місця завдання ракетних ударів. Сніговий покрив становить близько 40 см. Силами ППО збито декілька ворожих ракет та БпЛА, уламки яких упали в населеному пункті, є загроза спрацювання їх бойових частин.На місці події організовано роботу органу управління з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. В пересувному пункті управління працює Штаб з ліквідації НС.


Стежте за нами в соціальних мережахЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 371
banner