У Головному управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області побувала делегація рятувальників з Республіки Польща (ФОТО)

Суспільство

Метою візиту (24-26 липня) стало започаткування партнерських відносин та обговорення перспектив співпраці з рятувальниками Прикарпаття, зокрема впровадження спільних проєктів, залучення європейських фондів для вдосконалення тренувальної бази, закупівлі спеціального рятувального обладнання та проведення спільних навчань.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.


О 9:00 представники делегації спільно з працівниками Управління вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув у війні, а пізніше ознайомилися з діяльністю Головного управління та безпосередньо роботою Оперативно-координаційного центру, пізніше відвідали музей-виставку пожежно-рятувальної служби області.


Також у рамках візиту відбулися спільні навчання польських та прикарпатських рятувальників щодо пошуку та евакуації потерпілих з-під завалів. Такі навчання є надзвичайно важливі, адже українські рятувальники практично щодня рятують людей з-під завалених внаслідок ракетних обстрілів будинків. Польські колеги продемонстрували обладнання та спорядження, яке використовують для даних рятувальних робіт.


Пізніше відбулася онлайн-зустріч начальника ГУ ДСНС України в області Володимира Чернецького із воєводським комендантом Державної пожежної служби у Вроцлаві (Marek Kamiński) та міським комендантом Державної пожежної служби у Валбжиху (Krzysztof Szyszka) Республіки Польща. Також, під час зустрічі були присутні представники польської делегації із Нижньосілезького воєводства Республіки Польща.


Протягом онлайн-зустрічі було обговорено започаткування партнерських відносин між службами та обговорення перспектив майбутньої співпраці, а також, отримано запрошення для візиту прикарпатських рятувальників до польського міста Вроцлав, з метою підписання меморандуму про співпрацю та участь рятувальників у спільних навчаннях у Польщі.


Стежте за нами в соціальних мережах: Ютуб, Телеграм, Фейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 350
banner