Франція посилить військову підтримку України та готуватиме українських пілотів — глава МЗС країни

Політика

Франція надає Україні військову підтримку, спрямовану на те, аби у взаємодії із союзниками і партнерами забезпечувати потреби, висловлені українською владою. Насамперед йдеться про те, щоб у дуже короткостроковій перспективі допомогти Україні захистити себе від агресії, жертвою якої вона стала, зосереджуючи особливу увагу на протиповітряній обороні й артилерії. Ця підтримка продовжуватиметься та посилюватиметься.

Про це повідомила міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна.

«Підтримуватимемо Україну стільки, скільки необхідно. Ніхто не повинен сумніватися в нашій рішучості дотримуватися цього зобов’язання», — підкреслила глава французької дипломатії.

Катрін Колонна також анонсувала постачання військової техніки Україні найближчим часом.

«Готуються нові поставки військової допомоги з метою постійного врахування найнагальніших потреб, висловлених Україною. Але йдеться про зміцнення потенціалу України в довгостроковій перспективі і надання їй достатньо потужних можливостей, щоб відвернути росію від будь-яких нових спроб агресії в майбутньому. Саме з цією метою президент Республіки (Емманюель Макрон. — Ред.) запропонував Україні, щоб Франція разом із кількома європейськими партнерами здійснювала підготовку пілотів винищувачів», — повідомила Катрін Колонна.

Крім того, глава МЗС Франції висловила захоплення рішучістю та мужністю українського народу та Збройних Сил України.

«Їхній спротив не лише дозволяє Україні вистояти в ситуації, коли багато хто вважав, що вона впаде за лічені тижні в умовах російської агресії, а й допомагає забезпечити безпеку всього європейського континенту», — зазначила Катрін Колонна.

Джерело



Переглядів: 543
banner