Рогатинський водоканал отримав генератор

Суспільство

Рогатин отримує воду з двох артезіанських свердловин села Добринів, з тридцятиметрової глибини при загальній глибині свердловин по 60 м кожна. Восьмикілометровим водогоном вона подається у два резервуари чистої води на горі «Фундуш» місткістю по 2 тис. тонн кожен.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Рогатинську МТГ


Пройшовши дезінфекцію, вода по двох трубопроводах подається до жителів міста Рогатина. Загальна довжина водопровідної мережі становить 67 км.


Для цілодобового водопостачання міста підприємством у 2022 році було піднято з артезіанських свердловин 173,6 тис. м3 води. Втім іноді відведених годин з електроенергією не вистачало, щоб вода просто дісталася до басейнів і її доводилось закачувати повторно, тож у ДП «Рогатин-Водоканал» виникла потреба у потужному генераторі.


«Потреба в генераторі виникла власне під час масових ракетних ударів. Тоді виникло питання щодо резервного живлення помп, – зауважує директор ДП «Водоканал» Андрій Рижан. – Ми цю роботу почали вести з грудня, мали намір придбати генератор за кошти бюджету Рогатинської міської ради. Проте тоді виникли питання стосовно самих приладів. На ринку були, як правило, Турецькі, Китайські… Їхні високі ціни, на жаль, не відповідали якості. А нещодавно знову повернулися до питання з генератором, адже з’явилася можливість отримати потужний прилад європейського виробника за міжнародною програмою».

Учора Рогатинська громада отримала необхідне обладнання, вартість якого кілька мільйонів.

Вадим Созоник, заступник голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації: «Сьогодні ми вручаємо вашій громаді генератор потужністю 650 кВт. Ініціативу вдалось реалізувати завдяки співпраці Міністерства інфраструктури України, голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук, наших міжнародних партнерів, які у цей складний для держави період стараються забезпечувати необхідним такі важливі для нашої економіки критичні підприємства, як ваш водоканал. В умовах можливих вимкнень електроенергії ми маємо бути готовими до будь-яких викликів, а нове обладнання дозволить ДП «Рогатин-Водоканал» виконувати своє головне завдання – безперебійно постачати воду жителям Рогатинщини».
 
Висловлюючи вдячність за підтримку Андрій Рижан, директор ДП «Рогатин-Водоканал» зауважив:
«Надіємось, що більше не виникатиме потреба запускати генератор на тривалий період, але тепер маємо резервне джерело живлення і можемо забезпечити місто і населення водою. Дякуємо обласній військовій адміністрації, голові обласної військової адміністрації Світлані Онищук та її заступнику Вадиму Созонику за реалізацію цієї важливої ініціативи».



Переглядів: 379
banner