Британія оголосила про надання Україні нового пакету фінансової допомоги на понад $3 мільярди

Політика

Президент України Володимир Зеленський повідомив про перші важливі новини з міжнародної конференції щодо відбудови України у Лондоні.

Про це глава держави написав у своєму Twitter.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про новий пакет фінансової підтримки для України на 3 мільярди доларів.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала новий Механізм для підтримки відновлення України €50 мільярдів.

«Єврокомісія представляє оновлену інформацію про прогрес, досягнутий Україною в реформах. Ми будемо працювати разом до фінішу. Ми хочемо поєднати українські реформи з європейськими інвестиціями», — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Державний секретар США Ентоні Блінкен також оголосив про новий пакет допомоги. Його сума складає 1,3 мільярда доларів для енергетичних та інфраструктурних потреб  України.

«Радий бачити, що стільки союзників, партнерів і компаній збираються разом, щоб підтримати відновлення України після російської війни. Справедливий і міцний мир буде створено не лише завдяки довгостроковій військовій силі України, але й силі її економіки, демократії та народу», — сказав Ентоні Блінкен.

Володимир Зеленський подякував партнерам за підтримку за наголосив, що відновлення України стане більш передбачуваним завдяки єдності та солідарності світу.

Джерело



Переглядів: 556
banner