16 тонн кормів для тварин передали власникам домогосподарств Рогатинської громади

Суспільство

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), разом із виконавчим партнером Асоціацією сільських, селищних рад та об’єднаних громад України, координатором Юрієм Івасюком, розпочинають роздачу кормів для тварин в Івано-Франківській області.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Рогатинську МТГ.


Учора представники ініціативи спільно з міським головою Сергієм Насаликом передали понад 16 тонн такої допомоги власникам домогосподарств Рогатинської громади, які приймали та приймають переміщених українців.


Як було зазначено під час візиту, ця програма реалізується завдяки фінансовій підтримці Австралії, Бельгії, Європейського Союзу, Українського гуманітарного фонду, Фонду Луї Дрейфуса та Франції. Допомога сільських родин кормами для худоби є частиною Плану швидкого реагування ФАО (березень-грудень 2022 року) і спрямована на підтримку найбільш постраждалих сільських домогосподарств, які займаються тваринництвом, з метою задоволення потреб їхніх сімей у продовольстві та харчуванні.


«Забезпечення тварин кормами, мінеральними добавками та ветеринарними препаратами є необхідним для виживання наявного поголів’я і, що особливо важливо, для запобігання швидкому скороченню поголів’я тварин», – зауважують ініціатори проєкту.


Відтак зазначають, що загалом допомогу у межах цієї ініціативи отримають близько 60 000 українських сільських родин із 13 областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернівецької. До прикладу, у нашій області набори кормів для годівлі курчат-бройлерів, поросят від ФАО передадуть 2000 родин.


“Щиро дякуємо Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), виконавчому партнеру Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України, координатору Юрію Івасюку, за організацію допомоги. Висловлюємо вдячність також народному депутату України Едуарду Прощуку та його помічнику Дмитру Вальнюку — за організацію транспорту та доставку вантажу на місце видачі”, — йдеться у дописі.


Переглядів: 423
banner