Голова Івано-Франківської обласної ради презентував два томи збірника праць Степана Ленкавського у Тернополі

Суспільство

У приміщення Музею національно-визвольних змагань Тернопільщини відбулася презентація першого і другого томів збірника праць Степана Ленкавського “Український націоналізм”, упорядником яких є голова Івано-Франківської обласної ради, доктор політичних наук Олександр Сич.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Інститут Наукових Студій Націоналізму.


“У першому томі зібрані твори Степана Ленкавського, які стосуються історії українського націоналізму та ОУН, а в другому томі – його роботи по ідеології ОУН та філософські праці. Сьогодні вкрай актуально читати, зокрема про свою історію, традицію, щоби передати це своїм нащадкам. Презентуючи сьогодні праці Ленкавського, я агітую читати не лише його, а й інших людей, які творили ОУН. Сьогодні націоналізм є дуже популярним, бо за своїм призначенням стоїть на захисті інтересів нації і національної держави. Однак багато говорячи про націоналізм, люди не завжди знають, що ж таке – націоналізм. Тому, щоб націоналізм був використаний не тільки при потребі захисту держави, але й для розбудови Української держави на національних основах, потрібно знати його, пізнавати через праці тих, хто його творив“, – сказав Олександр Сич.


Своєю чергою присутній на презентації голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко відзначив, що націоналізм – це, в першу чергу, любов до своєї нації, землі, традицій і звичаїв.


“Ті ідеологи які у 20 столітті, зокрема і Степан Ленкавський, до кінця ще нами не осмислені і не оцінені. Бувши ідеологом ОУН та очоливши організацію після смерті Степана Бандери, Ленкавський по житті був філософом, аскетом, людиною, яка мала глибоку думку і розуміла, наскільки важливо донести ідеї націоналізму до людей, щоби та ідея перемогла. Адже озброївшись ідеєю націоналізму нація стає безсмертною, незламною”, – сказав Михайло Головко.


Переглядів: 553
banner