У Франківську провели в останню путь легендарного сотенного УПА Мирослава Симчича

Суспільство

В Івано-Франківську провели в останню путь легендарного сотенного УПА «Кривоноса» Мирослава Симчича.


Про це Голос-Інфо дізнається від Руслана Марцінківа


5 січня цього року Мирослав «Кривоніс» Симчич відзначив столітній ювілей. Він був останнім із живих командирів УПА, який дожив до такого віку.

Поховали його у Коломиї. Сьогодні скорботний день для України. Адже насправді відійшла епоха національно-визвольної боротьби.


Мирослав Симчич отримав звання Героя України ще за життя: 

“Ще вкінці минулого року я відвідував “Кривоноса” і мав за честь вручити йому відзнаку до 80-ліття УПА. Сьогодні знову привіз йому відзнаку – Почесного Громадянина міста… але цього разу вже посмертно”, — пише мер. 

Мирослав Симчич зробив дуже багато для того, щоб Україна була незалежною. Саме він командував куренем УПА, з яким розгромили резерв дивізії НКВС під Космачем. Все своє життя легендарний сотенний присвятив боротьбі за вільну і сильну Україну. Та провів за це 32 роки у концтаборах. 

“Кривоніс» був легендарною людиною, творцем історії українського визвольного руху минулого століття. Дякуємо за те, що своїм міцним українським духом надихав та продовжує надихати нас на боротьбу за українську незалежність“, — йдеться у дописі. 



Переглядів: 694
banner