У Калуші відбулася відбулася зворушлива різдвяна онлайн зустріч «Калуш-Вишгород»

Суспільство

Сьогодні, 19 січня, відбулася дуже зворушлива різдвяна онлайн зустріч «Калуш-Вишгород», ініціаторами якої стала громада Вишгорода — давнього міста на Київщині, про яке згадується ще в «Повісті минулих літ», міста, що стало знаковим історичним центром, міста з великою промисловістю, міста, в якому мешкають неймовірні люди,.. від російського агресора у цій війні. 


Про це Голос-Інфо дізнається від Андрія Найди


Власне через те, що Калуш прихистив багатьох вишгородців, які вимушено покидали свій край, керівники їхньої громади, громадські активісти подали пропозицію щодо зустрічі, щоб подякувати калушанам і привітати з Водохрещем.
 “Ми, звісно, також чекали цієї зустрічі, бо важливою вона була для наших обох громад, адже нині, як ніколи, українці мають бути єдиними та разом долати всі виклики сьогодення”. Під час зустрічі я мав можливість звернутися зі словами підтримки до громади Вишгорода, яка у час повномасштабного вторгнення знаходилась під окупацією ворога та була звільнена українськими військовими весною 2022 року, — пише мер.
Також за підтримку Вишгородської громади, за прихисток мешканців Вишгорода подякував  перший заступник голови Вишгородської РВА Павло ЖУРБА. Водночас запропонував  продовжити співпрацю, а міська влада цю ініціативу підтримала.


Неймовірно прозвучала спільна коляда двох громад у виконанні Калуської дитячої музичної школи та вишгородського колективу «Лютізька левада».


“Дякую Оксані Тебешевській, відомій літературознавиці, заслуженій вчительці України, депутатці Івано-Франківської обласної ради за те, що взяла на себе всю організацію нинішнього дійства і виступила головною комунікаторкою з активістами Вишгородської громади. Дякую Стефанії Сідляр – громадській активістці з Вишгорода, рарадниці голови Вишгородської РВА, голові Вишгородського клубу інтелігенції за чудово організовану зустріч обох громад”,— йдеться у дописі. 


Переглядів: 391
banner