Салат «Бігмак» — ви ще не куштували таку смакоту

Кулінарні рецепти

Смак страви дуже схожий на знаменитий гамбургер, навіть важко повірити, що він приготований вдома.

Якщо ви любите іноді дозволити собі шкідливу їжу, то салат «Бігмак» точно припаде вам до смаку.

Це не бутерброд, а ціла миска салату, яка точно повторює смак знаменитого частування. Перевага такої страви в тому, що ви точно впевнені у всіх інгредієнтах і етапах приготування. Важко уявити собі салат «Бігмак» на столі кожен день, але іноді можна дозволити собі такі ласощі. А ще, така страва точно здивує ваших друзів.

Інгредієнти

  • Яловичина — 500 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Соняшникова олія — 1 ст. л.
  • Плавлений сир — 120 г
  • Булка — 4 шт.
  • Листя салату — 200 г
  • Огірки мариновані -10 шт.
  • Майонез — 8 ст. л.
  • Йогурт — 4 ст. л.
  • Кетчуп — 4 ст. л.
  • Гірчиця — 2 ст. л.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Часник — 2 зуб.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком

Як приготувати смачний салат «Бігмак»

  1. Очистить цибулю, наріжте маленькими кубиками та обсмажте на сковороді в гарячій олії до золотистого кольору. Додайте рубане м’ясо та обсмажуйте, періодично помішуючи, поки м’ясо не стане коричневим, посоліть і поперчіть.
  2. Покладіть квадратики плавленого сиру на гарячий фарш, накрийте кришкою і нагрійте, щоб сир став тягучим.
  3. Розріжте булочки для гамбургерів уздовж. Чотири верхні частини розріжте на 4 частини, а решту — кубиками. Випікайте булочки в духовці при 180 °C, щоб отримати золотистий колір.
  4. Щоб приготувати соус, змішайте гірчицю, кетчуп, мед, майонез, йогурт, роздавлений часник і 6 дрібно нарізаних маринованих огірків. Перемішайте інгредієнти, посоліть і поперчіть.
  5. Тепер потрібно сформувати салат шарами: кубики булочки, половина фаршу з цибулею, два нарізаних скибочками солоних огірка, половина соусу, частину дрібно порубаного салату. Потім повторіть всі шари з рештою інгредієнтів, а останніми викладіть верхні частини булочок.

Для приготування салату «Бігмак» краще брати густий натуральний йогурт або ж густі вершки, а мед можна замінити цукром.

Приємного апетиту.

Джерело



Переглядів: 303