В Коломиї відкрилась ювілейна виставка Мирослава Ясінського

Суспільство

Вчора, 17 грудня, в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття відкрилась ювілейна виставка Мирослава Ясінського під назвою «Карби».


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття.


Мирослав Ясінський – заслужений художник України, член Національних спілки художників та спілки майстрів народного мистецтва України, Коломийської асоціації мистців, лауреат обласної премії імені Ярослава Лукавецького.


Твори художника експонувалися на чисельних виставках в Україні та за кордоном, зокрема в Австрії, Канаді, Італії, Німеччині, Польщі, Франції, Литві, Латвії, Румунії.


На відкритті виставки Мирослава Ясінського вітала генеральна директорка Національного музею Ярослава Ткачук, яка стверджувала, що мистецтво теж є захисною зброєю нашої держави, та подякувала художнику за його внесок у боротьбу.


З подякою приєднався до промовців Володимир Білослудцев; слово мав письменник, дипломат, міський голова Коломиї 1994-1998 рр., координатор ініціативної групи «Перше грудня» Ігор Довганюк, який з вдячністю наголосив, що 30 років стежить за творчістю Мирослава Ясінського й відчуває наближеність його мистецтва до духовності.


До вітальної промови приєднались директор Коломийського педагогічного коледжу Валерій Ковтун та викладачі навчального закладу.


Слово мали гості з Косова, зокрема художники Мирослав Радиш, Микола Стринадюк та Роман Лучук.


Вітали художника також його близькі друзі, колеги Василь Андрушко, Катерина Каркадим та Ярема Проців.


Підтримати митця також прийшли його рідня, зокрема дружина Оксана, сини Андрій та Петро, сестра Олена.


Мирослав Ясінський щиро подякував всім за зустріч, згадав про батьків, адже деякі з представлених на виставці творів присвячені їм, про важливість пам’яті й часу, які закарбовують найважливіше. Власне назва виставки «Карби», зі слів автора, говорить про карбування, зарубки, мітки.


Три твори, що експонуються на виставці, виставлені на продаж. Кошти, виручені за них, будуть скеровані на підтримку ЗСУ.

 



Переглядів: 583
banner