Поліція Прикарпаття просить громадян перебувати в укриттях під час повітряних тривог

Суспільство

Сигнал тривоги оголошується, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків або є підтвердження запуску балістичних ракет. Відтак як тільки сповіщають про тривогу — слід негайно сховатися в укриття.


Інформує Голос-Інфо, посилаючись на Поліцію Івано-Франківської області.


Якщо Ви чуєте сигнал повітряної тривоги, виконуйте ті рекомендації, які будуть озвучені під час повідомлення про тривогу. Сповістіть про почуте рідних, сусідів, знайомих, за необхідності надайте їм допомогу. Закрийте вікна, відключіть електричні та нагрівальні прилади. Опісля, без паніки займіть місце у захисній споруді.


У разі відсутності електропостачання поліцейські будуть інформувати громадян про повітряні тривоги через гучномовці на службових автомобілях. На вулицях та дорогах краю збільшили кількість піших та автопатрулів. До них також можна звернутися за допомогою.

Нагадуємо, що у Головному управлінні Нацполіції області та в усі територіальних відділах та відділеннях поліції для громадян відкриті пункти обігріву. Тут виділені для людей окремі кімнати, де є теплий чай, можливість зарядити телефони та під’єднатися до інтернету.


Звертаємо вашу увагу, у разі перебоїв на спецлінії “102” ви можете телефонувати до поліції за резервним номером 067-345-00-15 та безпосередньо за номерами телефонів чергових частин територіальних відділів/відділень поліції: https://bit.ly/3B63b1v.

На території області функціонують Пункти Незламності. Про найближчий такий пункт у вашій територіальній громаді можна дізнатися на сайті: https://nezlamnist.gov.ua/.



Переглядів: 410
banner