Співробітництво у сфері інклюзивної освіти: громади Прикарпаття підписали договір

Суспільство

Галицька, Більшівцівська, Бурштинська та Дубовецька територіальні громади підписали договір про міжмуніципальне співробітництво.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Бурштинську міську раду.


Договір про співпрацю передбачає спільне фінансування Інклюзивно-ресурсного центру Галицької міської ради та діятиме до 2025 року.


Підписання договору відбувалося за консультативної підтримки експертів регіонального офісу U-LEAD в Івано-Франківській області.


Галицька громада, на території якої діє Інклюзивно-ресурсний центр, виступила ініціатором підписання договору міжмуніципального співробітництва. Послуги Центру поширюють на чотири громади – Галицьку, Дубовецьку, Більшівцівську та Бурштинську.


«Цей договір міжмуніципального співробітництва у сфері інклюзивної освіти став одним з перших в Україні. В такий непростий час об’єднання зусиль для розв’язання спільних проблем доводить, що керівники громад готові приймати важливі стратегічні рішення з метою забезпечення надання якісних послуг в громадах. Відповідно тема інклюзії і доступності освіти для всіх діток є пріоритетом для наших громад», – зазначив радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування регіонального офісу U-LEAD в Івано-Франківській області Максим Чопей.


Також представники громад домовилися про напрацювання спільної стратегії розвитку інклюзивної освіти.


«Укладання договору про міжмуніципальне співробітництво забезпечить безперебійне функціонування Інклюзивно-ресурсного центру, який діє для чотирьох територіальних громад. Ми дійшли спільної згоди, що пропорційно до кількості дітей в громадах вони сплачуватимуть кошти за обслуговування. Керівники громад-учасниць договору вирішили надавати додаткові кошти для подальшого розвитку установи – затуплення нового обладнання, розширення переліку послуг чи покращення інфраструктури» – розповіла Вікторія Дебенко, заступниця голови Галицької міської ради.



Переглядів: 430
banner